Onderwerp: Witte Ganache schift help!
Hoi allen,
na alle berichtjes te hebben bekeken die ik kon vinden over witte ganache en schiften heb ik toch nog steeds een vraag:
Is de schifting weer om te keren??
Ik heb het volgende gedaan:
250 ml slagroom aan de kook (35% vet)
witte chocolade (met cacaoboter, geen andere rare toevoegingen) in kleine stukje en daaroverheen de warme slagroom gegoten. Langzaam laten smelten, met behulp van de magnetron, want het wilde niet helemaal smelten. Daarna 2 uur de koelkast in.
Nu roer ik het door, maar ligt er een hele olielaag op..!
Ik moet het gebruiken voor een bruidstaart, dus alle hulp is welkom!
anders de witte ganache maar aan de kant leggen en toch met botercreme aan de slag? Hoe krijg ik het dan voorelkaar dat de witte fondant niet gaat doorschemeren? een kleurtje voor de botercreme en een wat dikkere laag fondant ofzo?
alvast bedankt voor alle hulp!!
groetjes Marieke