26

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Dank jullie wel,

jullie kunnen ook de website in het nederlands vertaald. Gebruikt maar google vertalen, knijp de hele link en plak het in google vertalen. Het is soms wel slecht vertalt maar help wel ;))

Gr,

27

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Ja die plaatjes moet ik dan maar eens goed bestuderen want daar snapte ik eht dus ook niet mee.  :o

eerst candy melts en dan in vriezer
maar als je daarna in die vorm doet bakken past de cake toch niet in de "vorm van candy melts???

sorry ben erg blont  :o

Een fb-pagina om alles te showen/
www.facebook.com/LuckeyBakery

28

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Ja klop, ik moest de taart ook een beetje snijden. Zonde, maar het moet gewoon zo ;(

29

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Deze vind ik echt hééél erg mooi.

Ik heb dit weekend ook een Giant CC gemaakt me een HK erop.
Ik heb de vorm van de Xenos gebruikt en heb er biscuit in gebakken.
Het kapsel had ik ingesmeerd met melkchoco ganache 2x. Ik heb daar een kwastje voor gebruikt, daarna ondersteboven bekleedt zoals een gewone ronde kapsel

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=206735

groetjes Hanneke

30

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

axhanneke schreef:

Deze vind ik echt hééél erg mooi.

Ik heb dit weekend ook een Giant CC gemaakt me een HK erop.
Ik heb de vorm van de Xenos gebruikt en heb er biscuit in gebakken.
Het kapsel had ik ingesmeerd met melkchoco ganache 2x. Ik heb daar een kwastje voor gebruikt, daarna ondersteboven bekleedt zoals een gewone ronde kapsel

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=206735

Wowwwwwww... Die van jouw is ook erg mooi...schatige hello kitty!

31

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Arilena schreef:
axhanneke schreef:

Deze vind ik echt hééél erg mooi.

Ik heb dit weekend ook een Giant CC gemaakt me een HK erop.
Ik heb de vorm van de Xenos gebruikt en heb er biscuit in gebakken.
Het kapsel had ik ingesmeerd met melkchoco ganache 2x. Ik heb daar een kwastje voor gebruikt, daarna ondersteboven bekleedt zoals een gewone ronde kapsel

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=206735

Wowwwwwww... Die van jouw is ook erg mooi...schatige hello kitty!

Dank je wel

groetjes Hanneke

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

:thumb: heel mooi!

:think: moet je eigenlijk ook de cupcake onderkant dowelen als je de toef erop zet? weet iemand dat?

I never met a calorie I didn't like....

33

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Onwijs leuk, ik ga hem opslaan als het mag!
Superleuke taart!

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

34

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Luckey schreef:

Ja die plaatjes moet ik dan maar eens goed bestuderen want daar snapte ik eht dus ook niet mee.  :o

eerst candy melts en dan in vriezer
maar als je daarna in die vorm doet bakken past de cake toch niet in de "vorm van candy melts???

sorry ben erg blont  :o

Kleine vertaling voor jou

Eerst een deel candymelt in de vorm strijken, goed aandrukken (zij gebruikte haar vinger) zodat alle groeven worden bedekt en je geen luchtbellen krijgt.
In de vriezer zetten.
Later de rest van de candymelts smelten en de vorm verder goed instrijken (zij gebruikte een siliconen spatel) Dan weer in de vriezer voor minimaal een uur.
De onderkant van de gebakken giant cupcake op maat snijden , evt. vullen en afsmeren, in de vriezer zetten.
Na ruim een uur kun je de candymelt vorm eruit halen door je handen goed om de vorm te houden en zachtjes te drukken, je hoort dan een soort gekraak als hij los komt, zo niet, dan weer even terug in de vriezer.
Als je de vorm eruit hebt (even netjes bijsnijden lijkt me) dan kun je de cake/biscuit er voorzichtig in laten zakken, dan evt afsmeren om hem op hetzelfde niveau te krijgen als de rand van de candymelt vorm. Daarna kun je de top erop doen en met een spuitmond de rozen erop spuiten. Voorgemaakte bloemen van fondant maken het geheel af.
( zo even uit mijn hoofd vertaald, niet letterlijk)

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

35

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

taartenprinsesje schreef:

:thumb: heel mooi!

:think: moet je eigenlijk ook de cupcake onderkant dowelen als je de toef erop zet? weet iemand dat?

Hoi taartenprinsesje,
Ik gebruik geen dowel. De toef was stevig genoeg, de roze bottercreme maakt de toef grooter.

36

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Lot schreef:

Onwijs leuk, ik ga hem opslaan als het mag!
Superleuke taart!

alsjeblieft :)

37

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

ik vind hem geweldig.. hij staat bij mij momenteel in de oven..

even een vraag: moet het chocolade bakje / onderkant als je deze maakt tussendoor in de vriezer of in de koelkast?

38

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Rchell schreef:

ik vind hem geweldig.. hij staat bij mij momenteel in de oven..

even een vraag: moet het chocolade bakje / onderkant als je deze maakt tussendoor in de vriezer of in de koelkast?

Hoi Rchell,
Gewoon in de koelkast voor een uurtje of langer. Succes!

39

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Lot schreef:
Luckey schreef:

Ja die plaatjes moet ik dan maar eens goed bestuderen want daar snapte ik eht dus ook niet mee.  :o

eerst candy melts en dan in vriezer
maar als je daarna in die vorm doet bakken past de cake toch niet in de "vorm van candy melts???

sorry ben erg blont  :o

Kleine vertaling voor jou

Eerst een deel candymelt in de vorm strijken, goed aandrukken (zij gebruikte haar vinger) zodat alle groeven worden bedekt en je geen luchtbellen krijgt.
In de vriezer zetten.
Later de rest van de candymelts smelten en de vorm verder goed instrijken (zij gebruikte een siliconen spatel) Dan weer in de vriezer voor minimaal een uur.
De onderkant van de gebakken giant cupcake op maat snijden , evt. vullen en afsmeren, in de vriezer zetten.
Na ruim een uur kun je de candymelt vorm eruit halen door je handen goed om de vorm te houden en zachtjes te drukken, je hoort dan een soort gekraak als hij los komt, zo niet, dan weer even terug in de vriezer.
Als je de vorm eruit hebt (even netjes bijsnijden lijkt me) dan kun je de cake/biscuit er voorzichtig in laten zakken, dan evt afsmeren om hem op hetzelfde niveau te krijgen als de rand van de candymelt vorm. Daarna kun je de top erop doen en met een spuitmond de rozen erop spuiten. Voorgemaakte bloemen van fondant maken het geheel af.
( zo even uit mijn hoofd vertaald, niet letterlijk)


Weet iemand of dit ook met sillicone vorm van de Xenos kan??
Of kan dit echt alleen maar met de wilton pan?

40

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Wat een mooie!

41

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Nanske : ja hoor, ik heb gelezen (vergeten waar) dat de sillicone mold maakt het eruit halen van de candy melt een stuk makelijker.

Danielle: dankje ;)

42

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

thanx voor de vertaling (die hem nu pas  :o )

ga volgende week naar de xenos en dan koop ik die bakvorm en ga ik aan de slag!!!!!!

Een fb-pagina om alles te showen/
www.facebook.com/LuckeyBakery

43

Re: Mijn eerste "giant cupcake" taart

Dank je dan ga ik t zeker proberen!