Onderwerp: chocoladecupcakes met verassing
Dit recept heb ik van de taart, taart en nog een taart hyves van Margaretha.
heb een zelf uitgeprobeerd en is erg lekker.
voor het beslag heb je nodig:
* 60 gr pure chocolade
* 60 gr boter
* 125 gr bruine basterd suiker
* 1 ei
* 150 gr zelfrijzend bakmeel
* 150 ml melk
* 2 snickers
voor de icing heb je nodig:
* 200 gr pure chocolade
* blikje gecondenseerde melk (friese vlag)
* decoratie bijv caramelbolletjes
Verder heb je cubcake/ muffin -vormpjes of een -bakblik nodig (voor 12 stuks)
Verwarm de oven voor op 200C
Smelt de chocolade met de boter au bain marie
Intussen kun je de twee snickers in kleine stukjes snijden.
In een andere kom de suiker met het ei mengen, doe hier de chocoladeboter door.
Boven deze kom de helft van het zelfrijzend bakmeel zeven en doorroeren.
Pak de mixer en mix beetje bij beetje scheutjes melk door het beslag. Doe er weer wat bakmeel bij en dan weer melk, tot alles erdoor is.
Roer hier de stukjes snickers door.
Neem twee lepels en vul de vormpjes met het beslag, als het beslag aan de dunne kant is zakken de stukjes snickers naar de bodem, zorg wel dat er in elk vormpje stukjes zitten!
Doe dit ongeveer 15 min in de oven.
Intussen kun je de icing maken.
Smelt een reep pure chocolade (minimaal 70% cacao bijv Swiss Cafe Noir) au bain marie.
Als de choco gesmolten is meng je het blikje gecondenceerde melk erdoor. Tip: Proef even of je het lekker vind, en vind je de melk overheersen roer er dan een beetje cacaopoeder door.
Wanneer de cub cakes uit de oven komen laat ze afkoelen en spuit met een garneerspuit toefjes op de cub cakes. Dit kun je nog versieren met bijvoorbeeld caramelbolletjes, hagelslag of nootjes.
Deze icing is snel en makkelijk te maken en na het garneren met een garneerspuit geeft dit goedje een mooie glans, anders (door te smeren) niet.
Succes verzekerd en duizelingwekkend lekker
groetjes debby