1

Onderwerp: Vullen hoe?

Hallo dames,

Morgen is onze zoon jarig en ga voor eerst zelf taart maken!
Nou hebben we gisteren voor eerst geprobeerd maar twijfel toch over het vullen.

Ik heb aardbei jam, echte aardbeien, banketroom en maak stevige slagroom voor het afsmeren.

Hoe zouden jullie het doen in 2 lagen??
Gisteren had ik banketroom en aardbei jam samen op 1 laag gedaan maar vond zelf niet echt een succes.

Wat is het beste?

2

Re: Vullen hoe?

Ga je bekleden met marsepein/fondant? Want dan moet je niet met slagroom afsmeren, veel te nat. 

Ik zou persoonlijk 3 keer doorsnijden (dunnere plakken) en dan 1 laag bbr, 1 laag jam, 1 laag slagroom met de aardbeien erin gedrukt. Wel dijkjes maken bij de bbr en de slagroom. Dan afsmeren met ganache  :9 of botercreme 1:1 en bekleden.

Als je toch perse 2 lagen wilt, dan zou ik jam doen met daarop de bbr en de andere laag slagroom met aardbeien. Evengoed dijkjes maken.

Maar als je er geen marsepein of fondant op wilt doen, dan kun je gerust afsmeren met slagroom....

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3

Re: Vullen hoe?

Ja heb marsepein in huis liggen dus dat was me bedoeling :)
Botercreme dus dat is dan dit recept?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … (luchtig)/

4

Re: Vullen hoe?

Botercreme om je taart mee af te smeren maak je heel makkelijk:
1 deel boter (bijv. 250 gram) romig mixen en daar 1 deel poedersuiker (dus ook 250 gram) doorheen mixen!