1

Onderwerp: Staand poppetje en fondant met tylose...HELP

Ik maak al een tijdje taarten, maar op de een of andere manier krijg ik geen staand poppetje. Nu maak ik die altijd van marsepein en/of fondant, maar ze moeten altijd zitten of liggen, anders vallen ze om of storten ze neer. Ze blijven in ieder geval niet op hun beentjes staan.
Doen jullie dit ook met tylose zodat het poppetje hard wordt?

Dan heb ik nog een vraag over fondant met Tylose. Als ik dit gebruik, wordt het hard, maar zodra ik het op of in de taart wil steken wordt het toch weer zacht, waardoor het breekt.

Ik had laatst een pokemon taart gemaakt en wilde allemaal bliksemschichten in de taart steken. De fondant was uitgehard, maar zodra ik het in de staart stak, brak/scheurde hij in het midden.
Ook als ik hartjes, sterretjes etc. op een ijzerdraadje wil steken en het hard laat worden, dan zakken ze ineens naar beneden van het ijzertje af. Soms gaat het wel goed, maar ik heb al aardig wat in de prullenbak zien verdwijnen.
Wat doe ik fout?????

2

Re: Staand poppetje en fondant met tylose...HELP

Ik lees mee!  :Y

Re: Staand poppetje en fondant met tylose...HELP

Probeer het eens met half fondant half gumpaste dat scheelt denk ik al een stuk, zeker met scheuren (let op niet in de koelkast want dan wordt het wel slap/zacht)

En als je een haakje maakt aan het draadje en dat insmeert met eetbare lijm dan heeft je fondant meer houvast en zal het er ook minder snel van afvallen.

4

Re: Staand poppetje en fondant met tylose...HELP

Welke fondant gebruik je? En hoe bewaar je de gemaakte figuurtjes?

5

Re: Staand poppetje en fondant met tylose...HELP

Ik lees ook mee zelfde probleem....

6

Re: Staand poppetje en fondant met tylose...HELP

Karin09 schreef:

Welke fondant gebruik je? En hoe bewaar je de gemaakte figuurtjes?

Ik gebruik altijd funcake fondant en laat ze aan de lucht drogen op bakpapier of op een glasplaat.