1

Onderwerp: hoe blijft het vast zitten

wil cupcakes maken
hoe blijft de fondant aan de cake zitten?

mensen ideeën of makkelijk tips

Komt voor de bakker!

2

Re: hoe blijft het vast zitten

Beetje botercreme erop smeren, of (witte)chocopasta, of jam ...

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3

Re: hoe blijft het vast zitten

is jam of pasta wel lekker in combinatie met de fondant

Komt voor de bakker!

4

Re: hoe blijft het vast zitten

Tja, dat ligt er uiteraard aan wat je lekker vindt. Ik vind persoonlijk fondant sowieso niet lekker. Maar het wordt vaak gedaan, dus ik neem aan dat het lekker is....

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

5

Re: hoe blijft het vast zitten

Jam of pasta zou ik niet doen, het fondant smelt dan.

1:1 botercreme.

6

Re: hoe blijft het vast zitten

heb namelijk geen botercreme en voor 40 cakes dat te maken vind ik te veel.
water een idee?

Komt voor de bakker!

7

Re: hoe blijft het vast zitten

Als je 100 gram boter en 100 gram poedersuiker mixt, heb je het al!

Re: hoe blijft het vast zitten

Lizaa schreef:

Jam of pasta zou ik niet doen, het fondant smelt dan.

1:1 botercreme.

NEEEE!! Géén water dan smelt fondant!!!

Gewoon witte chocoladepasta vind ik het fijnste werken....en je fondant smelt dan écht niet Lizaa! Ook van jam smelt je fondant niet!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

9

Re: hoe blijft het vast zitten

heb ik aan 500 gram genoeg voor 40 cakesjes

Komt voor de bakker!

10

Re: hoe blijft het vast zitten

Waarom moet je dan een dijkje spuiten als je jam, etc als vulling gebruikt?

11

Re: hoe blijft het vast zitten

jeroen14 schreef:

heb ik aan 500 gram genoeg voor 40 cakesjes

Hoeft maar een erg dun laagje hoor ;-)

12

Re: hoe blijft het vast zitten

Lizaa schreef:
jeroen14 schreef:

heb ik aan 500 gram genoeg voor 40 cakesjes

Hoeft maar een erg dun laagje hoor ;-)

wou ook smiley, en ander ideeën doen

Komt voor de bakker!

Re: hoe blijft het vast zitten

Lizaa schreef:

Waarom moet je dan een dijkje spuiten als je jam, etc als vulling gebruikt?

Bij jam hoeft geen dijkje!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

14

Re: hoe blijft het vast zitten

omdat ik bij cctjes nooit bc gebruik, smeer ik er altijd een beetje witte chocopasta op. erg lekker.

15

Re: hoe blijft het vast zitten

Mijn marsepein blijft eigenlijk al zonder iets plakken. Gebruik dus niks. Maar anders zou ik, net als Petra, ook witte chocopasta gebruiken.

16

Re: hoe blijft het vast zitten

Ik gebruik altijd speculoospasta. Heel lekker :P