Nou dat warme weer vind ik een ramp. Niet eens zo zeer de fondant, hoeveel hij overnacht helemaal niet is gedroogd, terwijl mijn bloemen normaal gesproken in elk geval zo droog worden dat ik ze op kan pakken en op kan plakken zonder dat ze hun vorm verliezen. Alles is nog net zo slap als wanneer de fondant net uit de verpakking komt .
De botercreme is het grootste probleem. Hij smelt onder de fondant. Mijn taartje was helemaal strak bekleed, maar nu ik aan het decoreren ben smelt de botercreme onder de fondant en krijg ik alsnog hobbels en bobbels die natuurlijk nooit meer weg te werken zijn. Nu doe ik 10 minuutjes er aan werken, terug in de koeling, botercreme weer laten opstijven en weer 10 minuutjes er aan werken. Wat een gedoe zeg.
Vind het echt heel erg. Het is een bedankt taartje en wilde hem echt super mooi maken, maar tot nu toe wil het nog niet echt lukken. Alleen het plaatje bovenop ziet er nog goed uit.