1

Onderwerp: caramel shortcake (caramel vraag)

ik heb net voor het eerst de  caramel shortcake  gemaakt.
de bodem ging heel goed. maar mijn karamel is vrij blank gebleven.

ik heb een aantal fotos gezien op het forum dat de karamel een beetje een bruine kleur heeft..

wat heb ik fout gedaan???

2

Re: caramel shortcake (caramel vraag)

heb je hem gekookt? of dicht in een pannetje een paar uur, of de inhoud in een pannetje tot hij dikker en donkerder wordt?

Re: caramel shortcake (caramel vraag)

nou ik heb boter en suiker in een steelpan gedaan, en na dat het een dikke papje is geworden heb ik de gecondenseerde melk erbij gedaan.
heb op een laag pitje heel de tijd het papje geroerd..
maar het werd steeds dunner in plaats van dikker.
en de kleur bleef het zelfde..
en nadat ik goed keek was het zelfs beetje aangebrand.

Re: caramel shortcake (caramel vraag)

Alles tegelijk in een pannetje doen, aan de kook brengen en vervolgens 5 a 10 minuten al roerend laten koken. Ik doe zelf 10 minuten en dan is hij helemaal goed.

5

Re: caramel shortcake (caramel vraag)

Ik laat wel eerst de boter smelten dan de suiker en de gecondenseerde melk er tegelijk bij en daarrna wel 10 a 15 min laten koken en idd blijven roeren. Succes

6

Re: caramel shortcake (caramel vraag)

Bruine suiker gebruiken geeft een bruinere kleur aan de caramel.
En als je het recept waarin ook stroop gebruikt wordt: ik doe altijd iets meer stroop gebruiken waardoor hij ook wat donkerder wordt.