Onderwerp: Bruidstaart van cake voor 100 personen op Jamaica
Ik heb het verzoek gekregen om volgend jaar op Jamaica een bruidstaart te maken voor 100 personen.
Het zal een stapeltaart worden van vierkante taarten.
Normaal gesproken bak ik zelf altijd met biscuit, maar het is de bedoeling dat deze taart van cake gemaakt zal worden. Ik las op de site van Lindy Smith dat madeira cake hier heel geschikt voor is?? Weten jullie nog andere soorten cake die goed geschikt zijn om met fondant te bekleden?
Omdat cake zwaarder is dan biscuit, ben ik benieuwd hoeveel stukjes je uit een taart haald / hoe groot de stukjes taart ongeveer moeten zijn. Iemand die hier iets over kan zeggen? Ter informatie, mijn taarten worden ongeveer 7,5 cm hoog en zullen waarschijnlijk gevuld worden met een laag botercreme en een laag fruit/jam/taartenvulling. De taarten worden bekleed met fondant.
Mochten jullie nog nuttige tips hebben omtrent het maken van een bruidstaart in een warm land zoals Jamaica, dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt!