1

Onderwerp: Bananentaart, iemand tips?

Ik wil straks biscuits bakken & vullen met botercrème..
De buitenkant zou ik willen bedekken met slagroom, hagelslag & banaan.. Iemand tips hoe ik tewerk kan gaan? Dat mn hagelslag er niet afvalt aan de kanten, dat de bananenschijfjes niet bruin uitslaan?

Cookies are made of butter and love.

Re: Bananentaart, iemand tips?

Als ik het goed begrijp, wil je een slagroomtaart maken, maar dan gevult met botercreme.

Dan zou ik ook de zijkanten insmeren met slagroom en daar de hagelslag op plakken. Voor een slagroom taart gebruik ik zelf altijd klop klop. Die is net wat steviger dan slagroom en blijft ook mooi stevig.

De banaan zou ik bedruipen met citroen. Dit voorkomt dat je banaan bruin wordt. Maar ook dan zou ik die er pas op het laatste moment opdoen en niet al een dag van te voren.

3

Re: Bananentaart, iemand tips?

Je kan voor de smaak ook de banaan in de vulling verwerken, en dan van die bananenchips bovenop, die verkleuren zeker niet  :P

4

Re: Bananentaart, iemand tips?

ik zou dit over de banaan doen...

http://www.oetker.nl/producten/bakprodu … na-helder/
ziet er mooi uit en sluit de banaan af voor de zuurstof die hem bruin maakt.

Re: Bananentaart, iemand tips?

kaatjuh schreef:

ik zou dit over de banaan doen...

http://www.oetker.nl/producten/bakprodu … na-helder/
ziet er mooi uit en sluit de banaan af voor de zuurstof die hem bruin maakt.

Dat is een hele goeie! Had ik zelf nog niet aan gedacht! Heb je ookniet de kans dat je banaan te veel naar citroen gaat smaken.

Maar hoe doe je dit dan? Doe je gewoon je plakjes banaan hierin en dan laten stollen?

6

Re: Bananentaart, iemand tips?

denk met een kwastje erover doen als ze erop zitten? heb er zelf nooit mee gewerkt, maar wist dat het bestond, vandaar