1

Onderwerp: Letters en parelrand

Ik bak mijn tweede taart met fondant/marsepein. Tenminste ik ga het proberen. 1e poging ging op zich prima. Netjes alleen aan creativiteit ontbrak het wat ;-)
Nu heb ik het helemaal uitgetekend en in mijn hoofd hoe het moet worden.

Nu wil ik een parelrand maken. Ik heb er zo'n siliconen mal voor gehaald. Ik vroeg me alleen af of ik beter marsepein voor zo'n rand kan gebruiken of fondant? Fondant wordt wellicht wat hard?

Zelfde vraag geldt eigenlijk voor de letters. Ik heb die funky letters. De P is echt een nachtmerrie om er mooi uit te krijgen maar die heb ik nu gelukkig niet nodig. De rest is wel te doen. Maar weer mijn vraag. Fondant of marsepein? En waar gebruik ik dat crisco nou voor?!? Ik dacht om de fondant iets zachter te maken maar nu las ik ook weer iets over het plakken.... En tylose?? Nodig of niet Aaaaah!!! Ik ben een beetje aan het verdwalen in het taartendoolhof!

Re: Letters en parelrand

Tylose kun je door je fondant kneden om het sneller te laten uitharden. Maar ook om, aangelengd met water, als lijm te gebruiken.
Crisco is om bijv je werkblad of je handen mee in te smeren tegen t plakken.
Fondant of marsepein gebruiken? Net wat je het lkkerste vindt! Als iets moet uitharden gebruik ik fondant.

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: Letters en parelrand

Dank je Esther!
Hmmm dan denk ik dat ik het bij fondant hou. Ik vind de smaak prima maar ik las ergens dat het vrij snel uitdroogt. Ik wil niet dat die parelrand te droog is. Ik heb dat namelijk eens bij iemand anders gehad. Toen viel die rand er gewoon af in z'n geheel....