1

Onderwerp: graag wat hulp bij CC's decoreren

Heb laatst voor het eerst CC's gedecoreerd met marsepein. Opzich was het voor een eerste poging best redelijk gelukt maar ik vond de marsepein heel erg glimmen en plakken terwijl als ik de foto's hier bekijk dan is dat nooit zo. Komt het doordat ik iets fout heb gedaan of gebruiken jullie geen marsepein maar fondant en ziet het er daardoor zo anders uit. Ik had bij het uitrollen en vormen ook wat poedersuiker tegen het plakken gebruikt, zou het daardoor kunnen komen?

Als ik van te voren de decoratie al maak moet ik deze dan in de koelkast bewaren tot ik het ga gebruiken en verschilt dat nog voor marsepein of fondant?

Wat gebruik ik het beste om de marsepein of fondant op de CC te plakken? Ik had nu gewoon glazuur gebruikt maar kan ik ook bijvoorbeeld botercreme gebruiken?

Ik begreep dat je fondant altijd goed moet kneden voordat je het kan vormen. Als ik de decoratie van te voren maak kan ik het dan nog wel en beetje bol maken om het netjes op de CC te leggen of is het daar dan al te stug voor en kan het alleen nog op een echt platte CC? Ik leg altijd wel een plank op de CC's dus die zijn wel plat maar als ik er dan botercreme opdoe wordt dat altijd een beetje een bolletje.

Hopelijk kunnen jullie me helpen, had al veel informatie gevonden maar hier kon ik niet echt duidelijk antwoord op vinden.

2

Re: graag wat hulp bij CC's decoreren

als ik cupcakes maak om ze vervolgens ook te versieren, leg ik er direct na het bakken een plaatje op, zodat ze mooi vlak worden, dan gaat versieren een stuk makkelijker en blijft je cirkel die je er op maakt mooi strak.

Ik geef er zelf de voorkeur aan om de cirkels, als je die er op wilt maken, van fondant te maken, deze kun je van te voren als uitsteken en laten drogen en dan in doosje bewaren, glimmen doen ze bij mij niet. De overige decoraties maak ik vrijwel altijd van marsepein, maar dit is persoonlijk, ik gebruik altijd crisco en nooit poedersuiker, krijg je vlekken van

Plakken van fondant doe ik meestal gewoon met beetje water, en marsepein op fondant plakt vanzelf, ik gebruik nooit botercreme, want dan wordt het vaak bobbelig

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

3

Re: graag wat hulp bij CC's decoreren

Ok, dank je wel. Laat je die cirkels van fondant dan zo lang drogen tot ze helemaal hard worden, voor je ze opruimt? En ik heb ze nu op een stukje bakpapier in een bakje gelegd, kan ik dan ook meerdere laagjes op elkaar leggen of droogt het dna niet? Want heb niet de ruimte om het allemaal naast elkaar te leggen voor langere tijd. Vind ze na 2 dagen nog steeds vrij zacht, maar misschien heb ik ze ook wel te dik gemaakt