1

Onderwerp: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Ow wat erg..ik heb een bruidstaart af te leveren om 2 uur vanmiddag en nu doe ik de koelkast open en is mijn parelrand compleet gesmolten!!!! :nooo  :nooo Ik had geen taartdoos meer dus heb ze zo in de koeling gezet.

Wat nu?? Kan ik een dunne fondantlaag over de taart heen doen of gaat dan de eerste laag smelten??
De taart helemaal overnieuw doen gaat me nooit lukken binnen de tijd vrees ik of iemand moet dit lezen en me komen helpen!

Ow wat moet ik nu :) Tig taarten alles ging goed en nu :(

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Waar van heb je die parelrand gemaakt? Fondant, marsepein, royal icing...?

3

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Van fondant de hele taart is van fondant

4

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Ik vind het heel erg voor je! Kan je niet helpen ben ik bang... Ben net nieuw, dus weet er te weinig van.

Heb misschien wel wat ideeën voor als je niet verder komt:
- Mooi lint kopen bij de stoffenwinkel om eromheen te doen
- Van die eetbare kralen eromheen leggen
- In het uiterste geval een parelketting eromheen leggen

Ik hoop dat iemand je kan helpen!

5 Laatst bewerkt door Carien (06-08-2012 07:24)

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

:think: is alleen je onderste rand met parels gesmolten, of zitten de parels overal, of....
waar is je taart mee gevuld? en waarmee afgesmeerd?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Heb je een foto van de taart en rand?

7

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Mijn taart is gevuld met aardbeienbavarois en room (ik weet het maar het bruidspaar wilde perse slagroom)

het is alleen de onderste rand en als ie nu een beetje gesmolten was maar hij was echt waterig, de andere taart heeft niks gelukkig.

hij is met boterbreme afgesmeerd

heb helaas geen foto en ook geen tijd om er eentje te maken :(

8

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

ow sorry vergeet jullie te bedanken voor de snelle reacties dus bij deze..! Echt het huilen staat me nader dan het lachen

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Heb je dijkjes gespoten zodat de vulling niet uit de taart kan lopen?

10 Laatst bewerkt door Carien (06-08-2012 07:31)

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

welke botercrème? heb je alle 2 (?) de taarten hetzelfde gedaan? Is het een stapel? Is het alleen de onderste?

:think: heb je nog 1:1, anders effe maken :Y

..... onderste rand eraf snijden, opnieuw afsmeren en met 2 lagen parels opnieuw maken?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Wegsnijden en een Royal icing-randje eroverheen spuiten?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

12

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

afsmeren over de fondant heen? of trek ik die er gewoon af?

13

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

het gesmolten deel eraf snijden en dat opnieuw afsmeren.... ligt wel erg aan de oorzaak natuurlijk :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

helaas geen royal icing ster hier..

Wat betreft de andere taart voordat ie ook inene gesmolten is vanmiddag?
Gewoon laten staan of alsnog in taartdoos doen?

15

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

taarten kunnen goed in hun blootje in de koelkast, daar ligt het niet aan  :nooo (tenminste, heb je de koelkast zo warm mogelijk staan?).

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

16

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Ojee, wat erg!
Ik zet mijn taarten ook altijd zonder doos in de koeling, ik heb er nog nooit last van gehad....

Als het bruidspaar niet specifiek gevraagd heeft naar parels, zou ik de parelrand voorzichtig weghalen en er inderdaad een mooi lint omheen doen.

Heel veel succes!

17

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Neeeee niet dus ik kijk net maar hij staat op 3.5 dom dom dom.

ben al nieuwe biscuit aan het bakken, maar moet alles overnieuw doen, nog mensen in de buurt die zin hebben in taart maken op maandag ochtend??

18

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

met welke botercrème heb je afgesmeerd dan??

zo raar, 1 taart fout en de andere(n?) niet; is het een stapel of losse taarten?
Als het een stapel is, hoe heb je gestut/ welke karton?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

19

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

twee losse taarten zijn het

20

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

duurde even want ben ondertussen biscuit aan het bakken...alleen die andere taart die MOET goed blijven ik weet alleen niet hoe ik het kan voorkomen

en ja ik heb een op een bcr gebruikt om af te smeren. Het was ook alleen de parelrand, die kwam wel in aanraking met het bakpapier (ligt op t bord waar de taart op staat)
zou dat het zijn geweest?

21

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

kan dat je bakpapier nat is en daardoor je fondant ook nat wordt.

22 Laatst bewerkt door Carien (06-08-2012 08:17)

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

ja, dat er condens op dat bakpapier is gekomen :Y
( :think: waarom zet je een gedecoreerde taart met parels op bakpapier? krijg je er toch nooit fatsoenlijk af :s  :think:  :o )

hop, taart eraf, op een.... onderbord(?), parels eraf en nieuwe parels erom, klaar :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

23

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Ik dacht dan plakt ie niet aan het bord. En tja hop eraf en erop dat gaat niet  :nooo er zitten fuchsia parels op witte fondant. Die parels waren gesmolten dus knalroze vocht op een witte ondergrond vergberg je niet met een parelrandje helaas.

Ik heb alles eraf gehaald, taart eronder zag er nog prima uit. Even opnieuw afgesmeerd, vriendin is nu fondant en doos!! halen en dan heeft het bruidspaar als het goed is toch een mooie taart.

Maar wat een nachtmerrie!! :o

ps moet ik nu ik dit weet ze anderhalf uur voordat ik ze aflever eruit halen en eventueel droog blazen of beter hup uit de koeling afleveren op locatie. Geheid dat er teveel vocht in de ene taart zit :S

pps bedankt allemaal voor de reacties nogmaals!

24

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

Jeetje wat een gestress op de maandagochtend. Heb geen advies, wilde je alleen even heel veel succes wensen. Komt vast helemaal goed!

25

Re: SPOED gesmolten parelrand BRUIDSTAART!

ja he Rumy en ik heb al zo'n hekel aan de maandagochtend en dan dit  :/  bedankt voor de morele steun