1

Onderwerp: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

Ben zo vrij geweest om Pinkie's receptje hier te zetten, dan kunnen we 'm makkelijk terugvinden:

Pinkie wrote:
75 g boter
175 donkere chocola (70% cacao)
1 eetlepel stroop
125 ml zure room
300 g poedersuiker

en door mij toegevoegd een flinke scheut armagnac (of cognac, of brandy etc)

boter + chocola smelten in magnetron, klein beetje afkoelen dan de zure room en de stroop erbij en dan de gezeefde peodersuiker.
de stroop is niet zo belangrijk en de zure room kun je vervangen door gewone room.

je kunt het dikker maken met poedersuiker en dunner met water, al naar gelang je het nodig hebt.

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

2

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

en wat is "stroop"?

luikse siroop?


katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

gewoon pannekoekenstroop in zo'n fles :)
hijs lekker maar ik gebruik hem alleen als vulling en nu ook bij mijn 2e taart want de hoeveelheden zijn veeeel te veel nu nog een hele bak staan...

4

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

Pannekoekenstroop?  Bruin en de dikte van room ?
ik heb het ooit in de Aldi in Nederland gekocht en dat ding staat nog altijd in mijn kast, ik vind dat het een stro-smaak heeft.
Maar in een gerecht samen met andere dingen kan het wel lekker zijn ...

katleen

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

5

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

Ja stroop....hmmmm..heeeeeerrrrrlijk !!!!!
Op de pannenkoeken, in de Hete bliksem, door de yoghurt (maar dan wel die dikke langzame stroop ;-) of over de rijstepap
En zo kan ik nog wel ff doorgaan..

Hihi...er zijn veel kinderen hier in Nederland met stroop grootgebracht denk ik :D

6

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

ja gewoon pannekoeken stroop. of golden syrup voor de engelsen onder ons.
ik heb deze ganache ook met toblerone gemaakt in plaats van pure chocola. dat is NOG lekkerder!!!!

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

7

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

hihi heb ik ook gedaan smul smul!!

8

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

Waar gebruiken jullie dit recept nu voor ?
Als vulling of als bovenkanttopping ?

En doe je dan bij de vulling er nog een dijkje botercreme omheen ?

Gr Nicole

9

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

ik gebruik het als vulling en ik gebruik geen dijkje maar smeer de buitenkant van het japsel wel in met gewone botercreme

mijn taartjes kun je zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3XEMDHO

10

Re: Chocolade Armagnac Ganache van Pinkie/Nigella

Als jullie dit gebruiken als vulling hoe doe je dat dan?
Ik wil mijn taart in 3 delen doen. En op een van de delen deze vulling (met toblerone ipv donkere chocolade)

Als je geen dijkje van botercreme maakt krijg je toch nooit een dikke laag?
Dan loopt het toch allemaal langs de zijkant weg?? Of zie ik dat verkeerd?
Hoe dik is jullie laag die je ertussen doet? En wordt het als vulling comlpeet hard of blijft het wat zachter?

Moet je de boel eerst hard laten worden voor je verder gaat met je andere taartdelen vullen?

Ik wil deze ganache maken met Toblerone als vulling en ik denk iets van Saroma karamel voor de andere laag. En dan de gewone ganache om de taart me te bekleden. Word wel super veel chocola maar ik wil het eens proberen (met een 16 cm taartje maar hoor) Wel gewone beschuitdeeg. Ik ben benieuwd....

Wie heeft er antwoord op mijn vragen? Tips ook heel erg welkom. Ik ga de taart morgen avond maken.

Groetjes Chantal