1 Laatst bewerkt door Tamtaartje (18-07-2012 10:29)

Onderwerp: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Ik moet over een kleine 2 maanden een bruidstaart maken.
Nou willen ze voor de proeftaartjes botercreme met de smaken:
- Champagne
- Mango
- Melk chocolade

Waarmee zouden jullie dit combineren? Ze willen het liefste geen jam en het moet een vulling zijn die buiten de koelkast kan. Ik heb al bij recepten gekeken maar daar kom ik niet echt iets tegen.

2

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Mangocrème met passievruchtcrème

Champagnecrème met verse frambozen

-Melkchocolade met verse aardbeien

Volg je hart...want dat klopt!

3 Laatst bewerkt door Tamtaartje (18-07-2012 10:47)

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

mniek schreef:

Mangocrème met passievruchtcrème

Champagnecrème met verse frambozen

-Melkchocolade met verse aardbeien

Dank je wel mniek voor je snelle antwoord. Voor de melkchocolade en champagne, doe je dan 2 lagen met botercreme en dan de aardbeien/frambozen daarop leggen? Of een losse laag met alleen fruit (al lijkt dat me niet zo lekker) of daar dan een heel dun laagje botercreme?

4

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Champagne en frambozen
Mango en kokos
Melkchocolade & iets met noten / koek  :9

Dat is toch een TAART waard!

5

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

@ppeltje schreef:

Champagne en frambozen
Mango en kokos
Melkchocolade & iets met noten / koek  :9

Ze willen geen kokos

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

champagne en aardbeien/ frambozen creme. Vers kan niet als je het buiten de koelkast wilt bewaren.
Mango en witte chocola , bijv ganache of met MBC.
Melkchocolade en caramel/ dulce de leche.

7

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

mieperdepiep schreef:

champagne en aardbeien/ frambozen creme. Vers kan niet als je het buiten de koelkast wilt bewaren.

Hoezo kan vers niet buiten de koelkast?

Volg je hart...want dat klopt!

8 Laatst bewerkt door Tamtaartje (18-07-2012 15:02)

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

mieperdepiep schreef:

champagne en aardbeien/ frambozen creme. Vers kan niet als je het buiten de koelkast wilt bewaren.
Mango en witte chocola , bijv ganache of met MBC.
Melkchocolade en caramel/ dulce de leche.

Ganache moet toch ook in de koelkast?

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Dat is een VWA-regel. Aangesneden vers fruit ( of uitgelekt diepvriesfruit), of heel fruit in contact met een vochtige omgeving kan je zoiezo niet te lang bewaren (tenzij het met heel veel suiker en/of zuur is gemixt, maar dat bedoel je meestal niet met vers fruit. En als je het bewaart moet je het koel bewaren.
Er lekt anders ook vocht uit en zeker bij aardbeien en frambozen vergaat het ook gewoon..
Dit is iemand die bakt voor anderen, dus de regel, "maar zelf eet ik het gerust 2 dagen erna' gaat niet op. (gaat voor mezelf wel eens op..)

10

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Oke, dus geen vers fruit  ;)

11

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Ganache moet toch ook in de koelkast?

Ik ken de precieze VWA-regel niet (ben geen banketbakker), maar de meeste forumleden beschouwen ganache als veilig buiten de koelkast. Waarschijnlijk omdat de slagroom tot 85 graden is verhit en ook omdat het is vermengt met de chocola, waardoor er naar verhouding veel suiker door heen zit, wat conserverend werkt.

12

Re: Met welke vulling deze smaken combineren..??

Het worden deze smaken:
Ze hebben het zelf gekozen  ;)

Champagne - witte chocolade
Melk chocolade - framboos
Mango - passievrucht.