1

Onderwerp: OMG Help..

Ik ben er van uit gegaan dat ik streepjes en krulletjes op een taart kan spuiten van wilton kant en klare icing tube. en vervolgens hele taart in de vriezer kan doen.

Nu lees ik net dat gaat niet... wilde net beginnen ermee. heb die tube al open... (ben even thee opdrinken ondertussen vandaar dat ik nu hier ben)

T blijkt dus uit te zakken als de taart dan ontdooi...door vocht wat er uit komt ...

Met wat kan ik dan streepjes en versieringen ( krulletjes ) maken???
is er nog iets wat ik kan doen bv. tylose in de icing doen of misschien met botercreme streepjes maken en krulletjes is dat wel mogelijk? kan ik die botercreme daarna wel normaal ontdooien zonder dat t uitzakt??

2

Re: OMG Help..

euhm met die kant en klare icing ga je het echt niet redden.... Wat je er ook in stopt. Met normale royal icing red je het ontdooien ook niet. Bc zou je kunnen proberen, maar dan zou ik eerder merengue bc 1-2-3 doen want dat houdt goed zijn vorm, (van de mix is de helft zwaarder) maar of het dan tijdens ontdooien in vorm blijft aan de buitenkant van de taart durf ik niet te beloven. Op de bovenkant zeker wel, toeven ontdooien ook altijd prima, maar de zijkanten vrees ik dat het misschien toch uit kan zakken, maar kan ook best goed gaan misschien.

Wat jij wilt met icing en invriezen kan niet, je kan de versieringen van fondant maken of de taart pas opmaken na ontdooien.... Helaas, ik wou dat ik een beter idee voor je had.

3

Re: OMG Help..

Heb je een sugercraftgun? Dan daarmee streepjes en sliertjes maken van marsepein of fondant?

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie