1

Onderwerp: vraagje botercreme

Ik heb al een aantal cupcake's gebakken maar altijd marsepein of fondant gedecoreerd maar nu zie ik overal dat er ook botercreme word gebruikt met een smaakje erdoor.

Welke botercreme gebruiken jullie want ik vind dat mijn botercreme altijd veel te zwaar op de maag valt ( heb namelijk mijn eerste taart gevuld met 2 lagen botercreme waar je ook je taarten mee afsmeert voor je ze bekleed, hahaha die was veel te machtig en gelukkig voor eigen familie. )

Ik hoor graag waar ik het moet zoeken en jullie ideeen

2

Re: vraagje botercreme

de 1:1 botercrème is echt alleen om af te smeren en niet om te vullen.
Kijk eens bij de botercrème recepten:

http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/

3

Re: vraagje botercreme

Dank je wel voor de tip

4

Re: vraagje botercreme

Wat wil je precies met de botercreme doen op de cupcakes? Toeven maken?

5

Re: vraagje botercreme

Ik zou voor de meringue botercrème gaan. Die is heerlijk en een stuk minder zwaar.

Dat is toch een TAART waard!

6

Re: vraagje botercreme

djehr schreef:

de 1:1 botercrème is echt alleen om af te smeren en niet om te vullen.
Kijk eens bij de botercrème recepten:

http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/

Ligt er aan, bij mij wordt altijd de 1:1 botercreme als vulling gevraagd. Die mix vinden ze niet lekker. Volgens mij ligt het er ook aan wat voor roomboter je gebruikt. Sommige smaken echt niet lekker. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk hihi.

Groetjes Marianne

7

Re: vraagje botercreme

ik gebruik altijd 1:1 botercreme om taarten mee af te smeren (dit schijnt het beste te zijn, zodat je marsepein of fondant niet kan smelten). maar voor vullen en een toef zou ik botercrememix gebruiken. ik heb hem pas in een taartenwinkel geproefd en hij is zoveel lekkerder! zo smeuig en licht. je kunt er allerlei smaakjes doorheen doen, bijv. van patidess of smaakaroma van bijv. de toko.