1

Onderwerp: How to; open filigree border

Vinden jullie de filigree border ook zo mooi, maar zo lastig. Dicht geen enkel probleem, maar open vind ik hem mooier, maar als je dat met bijvoorbeeld fondant doet een monnikenwerk en zo breekbaar.

Nu heb ik het met sugarveil gedaan, niet zelf bedacht, maar volgens mij is er geen how to.

Bij Ellen kun je een klein zakje sugarveil icing kopen;
ellenscreativecakes.nl/shop/sugarveil-icing-454-gr-2.html

Ik heb voor de border 40 gram poeder gemengd met kokend water, dit was ruim, ruim voldoende.

De sugerveil icing heb ik met een vismesje netjes in de filigree border gesmeerd. De border heb ik eerst licht ingesmeerd met crisco. Daarna moet je het volgens de verpakking 30 minuten tot 24 uur laten rusten, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Vandaag was 10 uur genoeg. Tussendoor kun je makkelijk checken of het al hard genoeg is. Daarna heb ik de sugerveil met een flutetool stukje voor stukje uit de border gehaald.

Het resultaat;
http://i366.photobucket.com/albums/oo102/Annemarie29578/Filigreeborder.jpg

Het is nu nog steeds flexibel en je kunt het gewoon oppakken om op de taart te doen.

Er zitten alleen mini luchtbelletjes in mijn sugerveil icing, wellicht hebben andere daar nog een tip voor.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

2

Re: How to; open filigree border

Kun je dat dan ook in de kleur maken die je wil of moet je dan dusten of verven?

Supermooi resultaat iniedergeval!

Bakt graag voor anderen .....Das beter voor mijn lijn ;)...
Nu ook op facebook, zoek op taartmama.nl

3

Re: How to; open filigree border

Taartmama schreef:

Kun je dat dan ook in de kleur maken die je wil of moet je dan dusten of verven?

Supermooi resultaat iniedergeval!

Je kunt er gewoon kleurstof aan toevoegen waar je ook marsepein en fondant mee kleurt. Ik heb hem licht bruin gemaakt, de icing is van zichzelf heel wit.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

4

Re: How to; open filigree border

Dit is een super tip! Bedankt!

5

Re: How to; open filigree border

Annemarie29 schreef:

Vinden jullie de filigree border ook zo mooi, maar zo lastig. Dicht geen enkel probleem, maar open vind ik hem mooier, maar als je dat met bijvoorbeeld fondant doet een monnikenwerk en zo breekbaar.

Nu heb ik het met sugarveil gedaan, niet zelf bedacht, maar volgens mij is er geen how to.

Bij Ellen kun je een klein zakje sugarveil icing kopen;
ellenscreativecakes.nl/shop/sugarveil-icing-454-gr-2.html

Ik heb voor de border 40 gram poeder gemengd met kokend water, dit was ruim, ruim voldoende.

Hoelang kun je
De sugerveil icing heb ik met een vismesje netjes in de filigree border gesmeerd. De border heb ik eerst licht ingesmeerd met crisco. Daarna moet je het volgens de verpakking 30 minuten tot 24 uur laten rusten, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Vandaag was 10 uur genoeg. Tussendoor kun je makkelijk checken of het al hard genoeg is. Daarna heb ik de sugerveil met een flutetool stukje voor stukje uit de border gehaald.

Het resultaat;
http://i366.photobucket.com/albums/oo102/Annemarie29578/Filigreeborder.jpg

Het is nu nog steeds flexibel en je kunt het gewoon oppakken om op de taart te doen.

Er zitten alleen mini luchtbelletjes in mijn sugerveil icing, wellicht hebben andere daar nog een tip voor.

Ik heb ook nog zo'n zakje liggen maar nog niks mee gedaan.
Hoeveel kokend water heb je bij die 40 gr. poeder gedaan?
Hoelang blijft de sugerveil flexibel en hoelang kun je het figuurtje bewaren en de bereidde mix?
Veel vragen.

groetjes Hanneke

6

Re: How to; open filigree border

bij 140 gram poeder moet 120 ml water dus,
bij 40 gram poeder moet 35 ml water.

De bereide mix kun je een paar dagen bewaren. Bij mij blijft de sugerveil tot nu toe flexibel en ik denk dat je het goed verpakt lang kunt bewaren.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

7

Re: How to; open filigree border

bedankt Annemarie!

groetjes Hanneke