Onderwerp: How to; open filigree border
Vinden jullie de filigree border ook zo mooi, maar zo lastig. Dicht geen enkel probleem, maar open vind ik hem mooier, maar als je dat met bijvoorbeeld fondant doet een monnikenwerk en zo breekbaar.
Nu heb ik het met sugarveil gedaan, niet zelf bedacht, maar volgens mij is er geen how to.
Bij Ellen kun je een klein zakje sugarveil icing kopen;
ellenscreativecakes.nl/shop/sugarveil-icing-454-gr-2.html
Ik heb voor de border 40 gram poeder gemengd met kokend water, dit was ruim, ruim voldoende.
De sugerveil icing heb ik met een vismesje netjes in de filigree border gesmeerd. De border heb ik eerst licht ingesmeerd met crisco. Daarna moet je het volgens de verpakking 30 minuten tot 24 uur laten rusten, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Vandaag was 10 uur genoeg. Tussendoor kun je makkelijk checken of het al hard genoeg is. Daarna heb ik de sugerveil met een flutetool stukje voor stukje uit de border gehaald.
Het resultaat;
Het is nu nog steeds flexibel en je kunt het gewoon oppakken om op de taart te doen.
Er zitten alleen mini luchtbelletjes in mijn sugerveil icing, wellicht hebben andere daar nog een tip voor.
Groetjes Annemarie