1

Onderwerp: Eens iets anders?

Ik vraag me af of iemand eens iets anders dan botercréme , ganache ... weet om een cake/biscuit mee te besmeren.
Liefst ook iets dat niet moeilijk te maken is en de fondabt goed strak houdt.
Alvast bedankt!

2

Re: Eens iets anders?

je zou choco pasta kunnen proberen. heb het zelf nog nooit gedaan en geen idee of het wel fijn werkt..

ik heb wel een keer abrikozen jam gebruikt op een bol taartje... eerst ff abrikoteren en dan afsmeren....

heb je wel eens bc met een smaakje beruikt? bijv van saroma ofzo?

Re: Eens iets anders?

ik doe het met mbc
dat is eiwit met suiker en boter, verhouding 1,2,2.5

smaakt niet zo naar boter en je kunt het invriezen of toeven mee spuiten
smaakje kun je ook toevoegen

gr

4

Re: Eens iets anders?

Patidess smaakstof aan de meringue botercreme (zie post hierboven) toevoegen. Heeeeeerlijk. Zelfs iemand die niet van marsepein houdt, at zijn hele stuk taart op, omdat de mbc het zo lekker maakte!!

Ik dacht dat het nogal duur was die patidess, maar je doet er erg lang mee en het is het geld echt waard, zo lekker!

Groetjes,
Marieke

Re: Eens iets anders?

Ik heb vandaag voor het eerst witte chocoladepasta gebruikt om af te smeren. Eerlijk gezegd vooral uit luiheid, want ik had geen zin om botercrême te maken, dus heb ik het ook gebruikt voor de dijkjes.
Het potje 10-20 seconden in de magnetron en smeren maar.
Het ging heel gemakkelijk en m'n taart werd mooi strak!

'Vraag niet wat de wereld wil, maar wat je hart laat zingen,
want wat de wereld wil, is mensen met een zingend hart'.