1

Onderwerp: mooi 'echt' rood

Ik heb rood van americolor en christmas red van wilton.
Toch kreeg ik onlangs mijn fondant van Bakels niet rood. Hoeveel er ook doorheen deed, het bleef hard roze, tegen rood aan.

Hoe krijg ik mijn fondant/marsepein nou ferrari rood?

2

Re: mooi 'echt' rood

dat probleem heb ik ook. :Y
Kleine hoeveelheden wil wel, maar grote niet.
Ik koop dan altijd voorgekleurde fondant.

Live life to the max!!!!

3

Re: mooi 'echt' rood

AssieBassie schreef:

dat probleem heb ik ook. :Y
Kleine hoeveelheden wil wel

Herkenbaar, want ik heb volgens mij nooit eerder hele grote hvh gekleurd. Kleine dingen worden wel rood.

4

Re: mooi 'echt' rood

christmas red van Sugarflair geeft echt rood :Y  Wel een paar dagen van tevoren kleuren, want het kleurt intenser na een paar dagen :)

https://lh4.googleusercontent.com/-wCYaNS_W4fY/T8EErSIN9eI/AAAAAAAAVIk/-_qSGv9ViGU/s640/IMG_4362%2520%2528Kopie%2529-001.JPG
best rood toch? O-)  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: mooi 'echt' rood

Aha....het kleurt door...weer wat geleerd? THNX

6

Re: mooi 'echt' rood

Zwart en rood zijn de lastigste kleuren. eventueel kan je deze ook al op kleur kopen. wachten tot de kleur goed ingewerkt en doorgetrokken is, dit  geeft het beste resultaat. als je de tijd hebt laat het dan één a twee dagen intrekken. Geen tijd dan op kleur kopen.

Cake Queen passie voor taarten
www.cakequeen.nl Offical PME Instructor regio Utrecht/Amersfoort. Winkel en workshopruimte in Amersfoort centrum, gevestigd aan Kamp 70, 3811 AT Amersfoort

7

Re: mooi 'echt' rood

Christmas red van Wilton blijft altijd rossig.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

8

Re: mooi 'echt' rood

@ Carien jij werkt toch met marsepein? Die wordt wel rood maar fondant van wit naar rood wil niet erg.

Ik neem de basis rood van bakels en die kleur ik dan door naar de kleur die ik wil en dat gaat wel goed.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

9

Re: mooi 'echt' rood

ik werk ook met fondant en dat wordt ook zo rood met deze kleuren :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: mooi 'echt' rood

@Carien,
Maar ook de witte fondant?Je moet dan tamelijk veel kleurstof gebruiken.
Ik heb altijd dat de fondant dan plakkerig wordt en de neiging gaat hebben om blazen te trekken als ik hem uitrol of ermee bekleed.
:think:  Ga toch maar wat meer experimenteren met wat andere merken.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

11

Re: mooi 'echt' rood

niet van die extra-witte-fondant natuurlijk, daar hebbe ze witte kleurstog doorheen gedaan ofzo :rolleyes: , maar met gewone RegalIce gaat het prima :Y Dit is fondant:
https://lh4.googleusercontent.com/-D_Z8ZgBu1Ts/T8sGgq4iJVI/AAAAAAAAVIA/wRlDY1TWbkw/s640/IMG_4412%2520%2528Kopie%2529-001.JPG

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: mooi 'echt' rood

@ Carien, dank je voor de tip!
Ga ik lekker uitproberen.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

13

Re: mooi 'echt' rood

Rood-rood lukt prima met extra red van Sugar flair. Die kleurt super goed, ook kort van te voren.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

14

Re: mooi 'echt' rood

Ik gebruik altijd red red van Wilton. Die kleurt bij mij het best.

En als je geen tijd hebt om dagen van te voren (ik doe het nu eigenlijk nooit meer) dan kan je er ook op rekenen dat hij op de taart nog doorkleurd. Het is uitproberen, maar op een gegeven moment weet je gewoon welke kleur het gaat worden.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

15

Re: mooi 'echt' rood

Boska schreef:

Rood-rood lukt prima met extra red van Sugar flair. Die kleurt super goed, ook kort van te voren.

Yep, die gebruik ik ik ook altijd. :Y Gebruik trouwens marsepein, geen fondant.

16

Re: mooi 'echt' rood

Rode en zwarte fondant koop ik voorgekleurd.
Maar met een combi van marsepein en fondant (marsefond dus) kun je wel goed zelf kleuren.

Dat is toch een TAART waard!

17

Re: mooi 'echt' rood

Ook fondant krijgt je prima rood met extra red van sugar flair.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

18

Re: mooi 'echt' rood

Carien schreef:

christmas red van Sugarflair geeft echt rood :Y  Wel een paar dagen van tevoren kleuren, want het kleurt intenser na een paar dagen :)

https://lh4.googleusercontent.com/-wCYaNS_W4fY/T8EErSIN9eI/AAAAAAAAVIk/-_qSGv9ViGU/s640/IMG_4362%2520%2528Kopie%2529-001.JPG
best rood toch? O-)  ;)

Even off topic: hoe heet deze stijl taarten ook alweer? Het is de naam van een dame die veel van deze taarten maakt...

Gr.
Sandra

19

Re: mooi 'echt' rood

jazeker, ze heet Aldoska op Cakecentral :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

20

Re: mooi 'echt' rood

Carien schreef:

jazeker, ze heet Aldoska op Cakecentral :Y

Dank je wel Carien!