1

Onderwerp: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Hallo allemaal,

Ik heb net voor het eerst mijn 1e kapsel van biscuitdeeg gemaakt, maar helaas dat was geen succes. Heb de mix van de webshop gebruikt, precies volgens de gebruiksaanwijzing, voor een vorm van 24 cm. Heb het beslag minimaal 20 minuten geklopt op de hoogste stand en daarna 2 minuten op de laagste stand. De oven voorverwarmd op 175 graden, daarna er meteen ingedaan, na plus minus 15 minuten zat er een diepe sceur in het deeg, na 30 minuten uit de oven gedaan. Op een taartrooster gezet om af te koelen, meteen uit de vorm, randen waren mooi los, toen ik de onderkant erafhaalde, zat er een heel gat met niks. Hoe kan dit???? Help wie weet er een oplossing..Bedankt alvast,

Groetjes Celina

2

Re: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Hij is heel snel gerezen denk ik...wellicht had je beter de taart in een ' koude'  oven kunnen zetten en de temperatuur op kunnen voeren zodat hij rustig kon rijzen...

maar ik heb pas 1 taart gemaakt dus miss zit ik er wel helemaal naast ;-)

Made by Laura's Little Bakery

3

Re: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Hallo Celina,

Ik ben bang dat je ietwat te enthousiast hebt geklopt, want 8-10 minuten is echt voldoende. Je kunt het beslag helaas ook stuk kloppen en met 20 minuten kom je dan heel ver daarmee :-(

Verder lijkt het dat de taart toch niet helemaal gaar was, je moet altijd goed controleren of hij echt gaar is. Misshcien was een minuutje of 2 langer wel goed geweest. Ik hoop dat je het nogmaals wilt proberen en hopenlijk lukt het nu wel. Indien je taart verder goed is, zou je het gat ook met een restje biscuit van een andere of klein taartje kunnen "stoppen" zodat je het gat niet meer ziet?

Succes in ieder geval. Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

4

Re: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Gelijk nog een keer proberen met de tips van Inge, de aanhouder wint!

En deze "mislukte" komt ook wel op lijkt me!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

5

Re: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Ik heb dat ook gehad, aan de onderkant (dus uit de vorm aan de bovenkant) zat er gewoon geen deeg. Er zat een rare knik in. Ik denk dus dat ik het deeg er teveel in 1 keer ingedaan heb. dus nu doe ik het beetje voor beetje, goed uitsmeren in de vorm. Hopelijk is dat ook het geval bij jou!

Roosje

6

Re: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Bedankt voor de reactie's. Ten eerste had ik w.s. de verkeerde opzetstuk voor de keukenmachine gebruikt. (ding staat al jaren ongebruikt in de kast), verder heb ik de 2e taart in de oven op de gebakfunctie gezet, maar ook toen zat er een (lege) vulling in. En geen scheur. En de derde had ik gemaakt met het recept van evelien, en had ik bakpapier gebruikt, en de heteluchtstand, het kwam er wel goed uit, maar deze was erg onregelmatig. Nu heb ik van 2 taarten 1 gemaakt, en de laatste is een laag kleine taart geworden. Afijn ik zal blijven oefenen..
Groetjes Celina

7

Re: Help, kapsel ingescheurd en diepe kuil

Ik heb vorige week ook voor het eerst een kapsel gemaakt. Ik heb het echt precies 10 minuten gemixt, maar op een gegeven moment zie je geloof ik ook wel dat de mix goed is. Ik ben begonnen met 140 graden en opgelopen naar 185, elke 10 minuten wat hoger. En gelukkig was hij gelukt!:D
Hopelijk wordt de volgende beter :)