1

Onderwerp: Bakels chocoladetruffel wit

Kennen jullie dit?
Ik hoorde van 'mijn' bakker dat hij 'bionda witte chocoladetruffel' over de marsepeinlaag goot. Dat haalde hij bij een groothandel.
Nu ken ik iemand bij die groothandel en die heeft nagevraagd wat 'mijn' bakker gebruikt en heeft voor mij een emmertje meegebracht en het is dus Bakels chocoladetruffel wit.

Weten jullie er recepten/verwerkingsmanieren mee?
Ik ga er in elk geval een botercreme mee op smaak brengen (proberen) en kijken hoe het gieten werkt over petit fours, maar wie weet hebben jullie ook nog wel ideeën en ervaring met dit spul.

Het lijkt nog het meest op een smeuiige witte chocolade. Je kunt er met je vinger in elk geval een likje uit halen (ja, tuurlijk... al geprobeerd, hahaha)

2 Laatst bewerkt door djehr (28-06-2012 19:38)

Re: Bakels chocoladetruffel wit

Op de site van Bakels staat:

Bij uitstek geschikt voor glaceerwerk (het opbrengen van een dun glanzend laagje om het uiterlijk van een gerecht te verbeteren en uitdrogen ervan te voorkomen) en het op smaak brengen van crème, fondant en bavaroise. Koel- en diepvriesbestendig.

Pasta met de smaak van witte chocolade voor vullingen, dekoratie, glaceerwerk e.d. Basispasta voor diverse gebaksoorten.

maar verder dan dat kom ik ook niet :lol: