1

Onderwerp: vlaaivulling?

Ga een taart voor mn meisje haar verjaardag maken maar vroeg me wat af.
Wil een laag met vlaaivulling doen en een met slagroom moet ik in de slagroom dan versteviging doen?
Om bij beiden een dijkje van botercreme doen of hoeft dat niet?

2 Laatst bewerkt door Carien (25-06-2012 15:58)

Re: vlaaivulling?

ik zou slagroom/mascarpone doen, is steviger en  :9  :Y
(250 slag met 250 mascarpone opkloppen met 2 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klopfix).

allebei dijkjes :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: vlaaivulling?

inderdaad allebij een dijkje en ik doe standaard in mijn slagroom klopfix en dit vind ik stevig genoeg

groetjes Nancy
Geniet van het leven zo lang je nog genieten kan.......

4 Laatst bewerkt door grietje (25-06-2012 16:27)

Re: vlaaivulling?

Het is ook heel lekker om de slagroom stijf te kloppen (met klopfix) en dan de vlaaivulling er door roeren.
Je kunt ook kijken of je je taart 3x kunt doorsnijden. Dan doe je 1 laag slagroom, 1 laag vlaaivulling en 1 laag gemixed. Is erg lekker!!

En een dijkje is wel een goed idee. Weet je zeker dat het er niet uitkomt.

Groetjes Gerien

5

Re: vlaaivulling?

Ik ben helemaal niet van de slagroom vulling in de taart. Je moet hem dan echt in de koelkast bewaren...
Swiss meringue botercreme is echt lekker en blijft steviger...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

6

Re: vlaaivulling?

... maar smaken verschillen...  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl