1

Onderwerp: Aangevette slagroom en/of botercreme?

Hallo allemaal,
Ik wil een taart gaan maken die aan de zijkant versierd is met m&m's... Hoe kan ik die het beste opplakken? Aangevette slagroom op de zijkanten en de bovenkant (waar marsepein en/of fondant op komt) met botercreme? Of plakken de m&m's ook voldoende op botercreme? Ik weet het even niet...
Alvast bedankt!

Never a failure, always a lesson.

2

Re: Aangevette slagroom en/of botercreme?

Denk dat je dat t beste kan doen met botercreme, slagroom bevat vocht en dan geven de m'ms af.. Wat resulteert in meer vocht en glijden ze zo van je taart af.. Dat zal met botercreme niet zo erg zijn denk ik.. Succes ermee!

3

Re: Aangevette slagroom en/of botercreme?

En dan de 1:1 botercrème, dus NIET van de mix. Ook daar zit namelijk vocht in, dan zullen je M&M's (ook) afgeven en/of loslaten.

4

Re: Aangevette slagroom en/of botercreme?

Bedankt voor jullie reacties! Maar ik vind de 1:1 botercreme niet zo lekker... Nog andere suggesties om ze te plakken...? Ganache? Anders so be it, ik wil m'n m&m's! :-D

Never a failure, always a lesson.

5

Re: Aangevette slagroom en/of botercreme?

Dan doe je er toch een (Patidess?)smaakje doorheen?

Re: Aangevette slagroom en/of botercreme?

Ganache kan ook, inderdaad. Je kunt de M&M's het beste direct plakken als de ganache nog niet te hard is, dan plakt het prima.
Of maak MBC, dat smaakt heerlijk!

Ik ben zelf ook niet dol op BC en als het in de basis al niet lekker is, vind ik het zelf niet fijn om mee te werken, ook al zit er een smaakje doorheen. Maar ik weet dat de grootste meerderheid hier het dan juist heerlijk vindt ...

7

Re: Aangevette slagroom en/of botercreme?

Bedankt allen! Ik denk dat ik voor de ganache ga... Weten jullie waarom als je witte choco gebruikt in je ganache je minder hoeft te gebruiken...?
Zouden jullie eerst de bovenkant versieren (marspein/fondant) of eerst de zijkanten?

Never a failure, always a lesson.