1

Onderwerp: cake in wondermold

Hoi Allemaal,
Ik wil een prinsessentaart maken met CAKE mix.
Ik heb al gelezen dat iedereen aanraadt om gewoon biscuit te gebruiken, maar mijn dochtertje van bijna 3 lust geen taart, wel cake. Ik was aan het denken om de mix van funcakes te gebruiken met stukjes smeltchocolade erin. .....

Heeft iemand hier ervaring mee??? Ik zou graag de hoeveelheid funcakesmix willen weten, (1 bakblik is denk ik kleiner)

moet ik met oplopende temperatuur bakken of niet??

Gaarne een bericht. Ik ga het dan eerst eens uitproberen en er een soort stress poppetje van maken voor het voetbal a.s. zaterdag  ;)

2

Re: cake in wondermold

Via de zoekfunctie kom ik een aantal topics tegen
(cake and wondermold invoeren en de rubriek bakken&vullen aanvinken)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126962010

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127025357

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=178719

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=140885

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2124659587

3

Re: cake in wondermold

Ik was deze topics zelf ook al via de zoekfunctie tegen gekomen.
Vrijwel iedereen geeft aan dat cake geen succes is en geeft aan dat je beter biscuit kunt gebruiken (Terwijl ik persé cake wil) :) . Toch bedankt.

Ik ben dus zelf met gewoon simpele cakemix aan de slag gegaan. Ik heb er chocolade door gesnipperd.

Ik heb 2 pakken gebruikt, het is flink gerezen.
Eerst een uur op 150 graden gebakken, het was nog helemaal blubber. De oven 160 graden gezet, uiteindelijk nog eens 50 minuten erin gestaan. Om te voorkomen dat het te lang was iedere keer na 20 minuten gechekt.

De cake liet al los uit de vorm. Aan de bovenkant is er een 'bultje' op gekomen (net als bij een tulband), dus niet helemaal vlak van boven. De cake liet heel gemakkelijk los, en ziet er perfect uit. Ik heb hem al doorgesneden, het is niet droog geworden ofzo.

Nu nog bekleden, dan kan het echte proeven beginnen.