1

Onderwerp: Red velvet bakken en vullen

Ik hoor zoveel fijne verhalen over red velvet dat ik die eens wil gaan proberen. Ik ben erg bakvast  :lol:  gebruik altijd het kant en klare biscuitmeel uit de webshop omdat dat me prima bevalt.

Deze week wil ik dus red velvet gaan bakken in taart vorm.
Ik zie hier op de site een recept staan voor cupcakes, maar ik neem aan dat die ook gewoon in een taartvorm kan. Zijn er mensen met ervaring hiermee? Hoe groot moet de vorm zijn en hoe lang moet het dan in de oven?

Het beslag lijkt me vrij zuur. Is dat nog erg te proeven als het gaar is? En wat zijn lekkere vullingen in red velvet?

Alvast bedankt voor het mee lezen en mee denken!

2

Re: Red velvet bakken en vullen

geen idee, maar ben ook erg nieuwschierig, dus ik lees mee:)

3

Re: Red velvet bakken en vullen

Red velvet is heerlijk!! Of het nou cupcakes zijn of taart, allebei yummie.
Voor taart moet je rekening houden met een langere baktijd. In de meeste recepten staat 25 minuten, maar ik doe wel 2x zo lang. Gewoon goed in de gaten houden. Zodra de prikker er niet meer nat uitkomt is hij klaar.

En erg lekker met een creamcheese vulling. Genoeg recepten van te vinden op het wereldwijde web. Echt yummie.
Ik denk dat ik hem ook maar weer eens ga maken. :D