Onderwerp: slagroom schift als 'ie in aanraking komt met jam?
Hoi allemaal,
Groot probleem hier.. Ik heb witte ganache gemaakt (met milka chocolade) en deze vervolgens opgeklopt. Op de taart eerst een laagje bosbessenjam en daarop een laagje ganache. Dit ging in eerder taarten altijd goed.
Alleen nu is de ganache geschift toen ie op de jam kwam. Ik snap echt niet wat er fout gaat, want de ganache (met callebaut callets) ging wel goed.
Ondertussen kan ik wel janken, want het is een bruidstaart voor vrienden die ik vanavond moet afleveren en ik heb de ganache al een keer eerder opnieuw gemaakt vandaag omdat ie toen ook al schiftte. En nu ging het pas op de taart fout. Het is maar een klein beetje, maar ik ben heel bang dat 't schiften alleen maar erger wordt. En 't is natuurlijk niet meer te eten. Smaak is (nu) nog prima, maar 't ziet er niet uit.
Weet iemand of dit nog goed blijft? Of moet ik als een gek weer aan het bakken?
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl