Onderwerp: Aardbeien-biscuitrolletjes
Bij dezen het recept van de aardbeienrolletjes die ik geplaatst heb bij klein en fijn. Hopelijk kunnen jullie er wat mee!
Aardbeien-biscuitrolletjes
Ingrediënten voor ca. 12 stuks:
*4 eieren
*50 gr. + 2 el suiker
*snufje zout
*60 gr. bloem
*4 blaadjes witte gelatine
*250 gr. aardbeien
*1 zakje vanillesuiker
*125 ml slagroom
*50 gr. pure chocolade
*poedersuiker
*extra slagroom, aardbeien en chocoladestukjes om te garneren
* bakpapier
Bereiding:
Scheid de eieren. Klop de eierdooiers en 25 gr. suiker romig. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf, voeg er ondertussen 25 gr. suiker beetje bij beetje toe. Schep het op de eierdooiermassa. Zeef de bleom erop en schep het doorelkaar. Bekleed de bakplaat (ca 35x40 cm) met bakpapier en strijk het deeg op de plaat. Bak het in ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 gr; hetelucht: 175 gr.; gas: stand 3). Stort het op een vochtige theedoek en trek het bakpapier er meteen af. (dit gaat heel goed door het papier even met wat water ‘in te smeren’, je trekt het papier er dan makkelijker af). Laat de biscuitlap afkoelen.
Week de gelatine in koud water. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Spatel 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker er doorheen. Knijp de gelatine uit en smelt deze op een laag vuurtje. Roer 3 eetlepels puree erbij. Voeg daarna de rest erbij. Zet het in de koelkast tot de puree gelei begint te worden (dit kan even duren).
Klop de slagroom stijf. Hak de chocolade fijn. Spatel dit allemaal door de aardbeienpuree (die mag best nog een beetje vloeibaar zijn!) Snijd de biscuit overdwars in 3 stukken. Strijk de aardbeiencreme erop. Rol elk gedeelte vanaf de breedste kant op. (Dit is best een lastig werkje, het loopt er snel een beetje uit, maar hoe vaker je ‘m maakt, hoe makkelijker dat wordt). Snijd elke rol in 4 stukken en garneer met poedersuiker of slagroom, chocola en halve aardbeien.