1

Onderwerp: aardbeienvlaaivulling

hoi

Ik zoek mij gek naar een recept voor aardbeivlaaivulling, ik vermoed dat ik hetzelfde principe moet hanteren dan met kriekenvlaaivulling. Maar dit moeet met krieken op sap, zo vind je aardbeitjes niet. Nu wil ik dat met verse aardbeien doen, moet ik dan gewoon een basiskonfituur maken, zodat ik ook sap heb? of d aardbeitjes even afkoken in suikersiroop? en dan indikken met taartina?
Ik weet het even niet....
Ik vind enkel (ook op googel) de kant-en klare aardbeivulling die bij ah te koop is..., ik woon in België. Ik hou niet zo van kant-en klaar, ik maak liever alles zelf.
Wie kan e helpen?

2

Re: aardbeienvlaaivulling

Misschien dat je hier iets aan hebt?

http://www.taartenmaken.nl/recepten/vla … -vruchten/

http://limburgse.vlaairecepten.nl/index … rsen-vlaai

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: aardbeienvlaaivulling

tja, dat bedoel ik dus....
aardbeien op sap vind ik niet, maar je hebt me wel geholpen want door jou heb ik een recept gevonden om zelf aardbeien op sap te maken, dat ga ik dus doen, opgelost
dankjewel om mee te denken  ;)

4

Re: aardbeienvlaaivulling

Pink_lady schreef:

tja, dat bedoel ik dus....
aardbeien op sap vind ik niet, maar je hebt me wel geholpen want door jou heb ik een recept gevonden om zelf aardbeien op sap te maken, dat ga ik dus doen, opgelost
dankjewel om mee te denken  ;)

Fijn dat het je nu gaat lukken.
Zet je het recept even bij de recepten neer zodat wij straks niet meer hoeven te zoeken?  :D

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

5

Re: aardbeienvlaaivulling

zal ik doen :D

6

Re: aardbeienvlaaivulling

Sap van aardbeien krijg je door de verse aardbeien met suiker te bestrooien.
Ze worden er zoeter maar ook slapper door. Ze geven dan vocht af.

Wat hier gebruikelijk is met vlaai en vooral aardbeien vlaai.

Proef de aardbeien, zijn ze zoet zat dan neem je wat anders om sap te krijgen.
wat dacht je van gewone aardbeien limonade siroop? Of water met suiker koken en daar de taartina in op lossen, eventueel wat kleurstof, je kunt ook gekleurde (rode) taartina krijgen.

Maak de vlaai bodem (voor aardbeien vlaai is het hier vaak biscuit of genoise)
Die er een lekker laagje banketbakkersroom op.
leg de verse aardbeien erop.
schud het iets afgekoelde ( wel nog vloeibare) met taartina gebonden sap over de aardbeien.
laat alles stollen
Eventueel slagroom toeven erop.

's morgens maken en 's middag opeten is het allerlekkerste :D  :P

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: aardbeienvlaaivulling

het plan was inderdaad om te combineren met banketbakkersroom.
Gewoon ipv kersenvlaaivulling, aardbeivlaaivulling.
Dankjewel