1

Onderwerp: Ganache(vulling)?

Kun je ganache zowel gebruiken als vulling en afsmeren???
Voor vullen moet het toch stijf/dik zijn??
En voor afsmeren/gieten dun??
Hoe ga ik dit doen?? Wil wat op de buitenkant plakken.
Is ganache een lekkere smaak??
Alvast bedankt!

2

Re: Ganache(vulling)?

Ganache is niet lekker........ ganache is HEERLIJK!!
Ik gebruik het ipv botercreme.
Voor afsmeren, voor vulling.
Als je het net hebt gemaakt is het vloeibaar (om te gieten), als je het een nachtje koel laat staan is opgestijft. Ik doe het dan eventjes (10-20 sec.) in de magnetron zodat het smeerbaar wordt.

Met puur chocola vinden ze het hier het lekkerst!

3

Re: Ganache(vulling)?

ja is heerlijk,vullen moet stijf zijn maar niet tee anders kan je niet smeren,afsmeren nog niet gedaan dus geen ervaring

Re: Ganache(vulling)?

Wil zowel voor vulling maken en afsmeren of word dat te machtig??
Wat heb ik er voor nodig???

5

Re: Ganache(vulling)?

chocolade en slagroom je nodig,recept staat hier op forum en ik gebruik deze steeds

6

Re: Ganache(vulling)?

ik gebruik het recept van hier, moet je ff zoeken bij recepten

Als ik het gebruik als vulling, dan doe ik maar een dun laagje, en er dan een ander smaakje bij, wat minder machtig is. (bijv. vlaaivulling)
Afsmeren doe ik maar heel dun.

7

Re: Ganache(vulling)?

Het recept hier van de site vind ik te dun blijven om af te smeren. Het loopt zeg maar iets naar beneden wat het strakke van de taart teniet doet. Als je een deel slagroom en een deel chocolade is die steviger. Voor witte neem je een deel slagroom en 3 delen witte chocolade.

8

Re: Ganache(vulling)?

Ganache als complete afdekking, dan gebruik je het vloeibaar en warm, je schud het over de taart. Dan de koelkast in.

Ganache als vulling, laat het opstijven in de koelkast en klop het dan op.

Ganache om af te smeren, meng de opgesteven en opgeklopte
ganache met wat roomboter en smeer hiermee je taart af, of spuit er je decoratie mee. je kunt je eigen mengsel maken door te starten met roomboter en zoveel ganache toe te voegen totdat jij de smaak chocolade-achtig genoeg vind.

Resten ganache, in de diepvries houdbaar.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

9 Laatst bewerkt door Annette52 (15-05-2012 17:28)

Re: Ganache(vulling)?

Recept voor ganache botercreme:
250 cc slagroom
250 gram zachte roomboter
250 gram chocolade,wit melk of puur.

Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm de slagroom in een pannetje. roer de chocolade erdoor nadat je de pan van het vuur hebt gehaald.
Laat dit afkoelen.
Mix de roomboter even zacht en los.
Voeg de choco/slagroom mengsel erbij en klop het 10 minuten op.
Zacht verwerken en de taart op tijd uit de koeling halen voor het nuttigen.
Als je over hebt kun je de botercreme  invriezen.

Dit mengsel kun je gebruiken als vulling en om dijkjes te spuiten en als afsmeer voor je fondant of marsepein.
De witte chocolade ganache botercreme kun je als je deze gebruikt als vulling verrijken met ingrediënten zoals vruchten of smaak makers of stukjes chocolade en koekstukjes of noten.
De choco is lekker met drank smaken en noten en koekkruim en chocostukjes.
Chocolade ganache om te gieten over je taart, staat het recept van hier links boven bij de recepten.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

10

Re: Ganache(vulling)?

Bedankt!! Moet het denk ik gewoon maar eens proberen!! Kijken of het mij lukt!