1

Onderwerp: eerste keer aan de slag met marsepein en fondant

Ik wil vandaag mijn taart bekleden met 1 kleur marsepein en daarop verder decoreren met uit te steken bloemen (ik ga zoiets voor het allereerst doen. Ben tot nu toe nog nooit verder gekomen dan een appeltaart bakken LOL)
Wat is nou handig? Om dat ook met marsepein te doen of doe je dat dan met (kant en klare) fondant?

En wat ik me al steeds afvraag (tja, wat je al niet bezig kan houden he? hihi), hoe plak je die bloemen dan vast op het marsepein?

Groetjes, Cornelíe

2

Re: eerste keer aan de slag met marsepein en fondant

Hoi,

Ik snap het helemaal hoor, dat het je bezig houdt. Ik heb deze hobby ook maar pas ontdekt, ha ha!

Bloemen kan je maken van fondant of marsepein, net wat je lekker vindt om te eten, verwerken of wat je in huis hebt.

Bloemen plak ik vast met een heel klein beetje water. dat breng je aan met een klein kwastje. Maar er is ook eetbare lijm te koop en sommige doen dat met icing.
Maar voor een eerste project zou ik gewoon water gebruiken.

Veel plezier (en maak een foto!) :lol:

Roosje

3

Re: eerste keer aan de slag met marsepein en fondant

Ha bedankt, wat een snelle reactie :-)

OK, ik ga het dus gewoon maar proberen met water en anders met wat icing (eetbare lijm?? nou ja, heb ik iig niet haha)
Dank!
Die foto zal ik zeker maken!

Groetjes, Cornelíe

4

Re: eerste keer aan de slag met marsepein en fondant

Met gewoon water gaat het echt prima, je hebt niks anders nodig! Sterker nog als het horizontaal op de bovenkant van de taart moet komen heb je zelfs eigenlijk helemaal niks nodig, dat blijft zo al wel liggen!
Marsepein basislaag met fondant bloemen kan, maar eigenlijk zijn alle combi's wat dat betreft mogelijk, zelfs marsepein en fondant door elkaar heen gekneed.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: eerste keer aan de slag met marsepein en fondant

Hoi!

Als ik hier op in mag haken?
Ik ga voor mijn tweede taartje (heb me op mn hals gehaald om mijn eigen bruidstaartje te gaan maken...)
Hoe kan ik het beste van dat confetti strooisel op de zijkant van de taart maken?
Ik ga hem eerst bekleden met fondant...

6

Re: eerste keer aan de slag met marsepein en fondant

Ik denk dat je de zijkant dan het beste eerst kunt insmeren met botercreme o.i.d. en dan het strooisel erop. Zo zou ik het iig doen