1

Onderwerp: Pandan chiffon cake

Ik maak graag chiffon cake. Met de mix gekocht in de (met 10 eieren en kokosmelk) in zo'n speciale bakvorm.

Nu vroeg ik me af of ik de mix ook kan klaarmaken en deze in cupcake bakjes te doen en ze als kleine cupcakesmbak? Zou wel erg lekker en makkelijk zijn  :Y

Wie heeft dit eens geprobeerd?

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

2

Re: Pandan chiffon cake

Heb deze cake nog nooit gemaakt, maar weet wel dat je gewone cake mix ook gewoon in cupcakes kunt doen. Baktijd is wat korter. Dus zou niet weten waarom het met de chiffon cake niet zou kunnen... :think:

3

Re: Pandan chiffon cake

Chiffon maken wij alleen in de daarvoor bestemde kue pandan
http://shop.waroeng.nl/images/CIMG3093.jpg
onderstaande vormpjes gebruiken wij om kue mangkok in te maken
http://shop.waroeng.nl/images/kuemangkok.jpg
en stomen wij het in plaats van bakken.... dit om te voorkomen dat het te droog wordt.
Chiffon heeft een uur nodig in de orginele kue pandan, hoe lang het zou moeten in cupcake vormen weet ik niet...

"For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness."

4

Re: Pandan chiffon cake

SilentOne schreef:

Chiffon maken wij alleen in de daarvoor bestemde kue pandan
http://shop.waroeng.nl/images/CIMG3093.jpg
onderstaande vormpjes gebruiken wij om kue mangkok in te maken
http://shop.waroeng.nl/images/kuemangkok.jpg
en stomen wij het in plaats van bakken.... dit om te voorkomen dat het te droog wordt.
Chiffon heeft een uur nodig in de orginele kue pandan, hoe lang het zou moeten in cupcake vormen weet ik niet...


Ik heb ze wel eens in de vorm van cup cakes gemaakt en dat is goed gelukt.

Maar manlief neemt liever een gewoon stuk pandang cake. (die ik ook bak in bovenstaande vorm) want
Voor de kwee mangkok gebruik ik creme brulee schaaltjes en dat werkt ook prima!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

5

Re: Pandan chiffon cake

ja hoor , gaat prima in cc papiertjes , ze zakken alleen ietsiepietsie meer in na het bakken dan gewone cc's , maar ze zijn wel heeeeel
lekker !

Houd wel de baktijd in de gaten , zo rond de 20/25 min. als ik me goed herinner , even prikken met een houten prikkertje om te controleren of ze gaar zijn .

Succes !

6

Re: Pandan chiffon cake

Dank je wel voor de reactie!

Ga het eens proberen

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Pandan chiffon cake

het is wel een oude topic maar misschien weet iemand het antwoord


moet je deze speciale vorm ook invetten?

Re: Pandan chiffon cake

het is wel een oude topic maar misschien weet iemand het antwoord


moet je deze speciale vorm ook invetten?

9

Re: Pandan chiffon cake

Neen, je moet hem niet invetten, maar eerlijk gezegd doe ik het zelf soms wel. (met wat bakspray van Dr. Oetker)

Als de cake uit de oven komt dan moet je hem OP ZIJN KOP zetten (wel een taartrooster eronder zetten) en als hij dan is afgekoeld valt hij zo op je taartrooster!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

Re: Pandan chiffon cake

heeft iemand nog een tip mbt de bakblik want het loopt me er onder uit

11 Laatst bewerkt door sugar100 (29-08-2013 21:58)

Re: Pandan chiffon cake

Ik gebruik de vorm heel vaak maar dit is mij nog nooit overkomen.

Misschien stom  :o om te vragen maar heb je hem wel goed "in elkaar" gezet.

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

12

Re: Pandan chiffon cake

Was je beslag wel heel goed dik geklopt? Anders kan het daar ook nog aan liggen. Echt minimaal 8 minuten kloppen.

Dat is toch een TAART waard!

13 Laatst bewerkt door janneke@britt (30-08-2013 07:01)

Re: Pandan chiffon cake

@ppeltje schreef:

Was je beslag wel heel goed dik geklopt? Anders kan het daar ook nog aan liggen. Echt minimaal 8 minuten kloppen.

Zoals hier boven en het beslag zag er net zo uit als een biscuit.

Eerst 3 minuten geklopt mix erbij en toen 8 minuten

En toen ie gaar was en ik keerde hem om zakte hij iets in

Misschien teveel kokos melk

En bij de ingredienten stond ook 3 eetlepels water terwijl ik het in de bereiding niet weer terug kon vinden