1

Onderwerp: ingezakte taart door mona....

Ik gebruik graag mona (luchtige) toetjes als vulling.(met dijkje) De citroen is hier favoriet!
Over twee weken heb ik een belangrijke opdracht. Voor mij doen een grote, twee stapels van  30cm, 25cm en 20cm. Om tijd te besparen dacht ik mona toetjes te gaan gebruiken. Nu hoorde ik van een 'kenner' dat je taart dan in kan zakken. Het is mij nog niet gebeurt.....
Ik smeer af met 1:1 botercrème en bekleed met fondant. Meestal smeer ik zo dun mogelijk af.
Heeft iemand ervaring met het inzakken?

Dank voor de reacties!

2

Re: ingezakte taart door mona....

heb het zelf ook nog nooit meegemaakt maar om zeker te zijn zou je evtl. klopfix of gelantine erdoor kunnen halen om het steviger te maken  :think:

3 Laatst bewerkt door taartenprinsesje (09-05-2012 19:54)

Re: ingezakte taart door mona....

dat lijkt me sterk dat het door een monatoetje zou komen.

eerder dat het niet goed gestapeld is.

maar je moet het natuurlijk wel gekoeld bewaren dan

ik heb in ieder geval geen ervaring met inzakken.

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: ingezakte taart door mona....

Als je dijkjes spuit, de taart goed afmeerd en de taart koel houdt kan er niets gebeuren.
Hij moet natuurlijk wel op de juiste manier gestapeld worden anders zakt de taart altijd in ongeacht de vulling die je gebruikt.

Liefs, Zanoni

5

Re: ingezakte taart door mona....

ik gebruik ook regelmatig mona toetjes, maar er is er bij mij nog nooit 1 ingezakt, als je gaat stapelen moet je natuurlijk wel goed stutten.

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: ingezakte taart door mona....

Ik bedoelde niet het inzakken van de hele stapeltaart. Maar dat een taart inzakt omdat je vulling dunner wordt. Dan krijg je van die bobbels aan de zijkant.
Dit is mij ook nooit overkomen maar voor deze opdracht werd ik toch een beetje zenuwachtig.

Bedankt voor de reacties.

7

Re: ingezakte taart door mona....

Ik sluit mij aan bij Zanoni. Dijkje spuiten en de vulling erin! Is bij mij nog nooit ingezakt. Citroenkwarttaart vulling is hier ook favo!

Groetjes
Brenda

8

Re: ingezakte taart door mona....

Nog nooit last gehad van inzakkende Mona toetjes vulling.
Als ik het gebruik strijk ik het trouwens wel goed glad met een lepel, dus dan is ie al "ingezakt" voordat de volgende laag biscuit erop komt te liggen.

~ Never waste a good crisis... ~

9

Re: ingezakte taart door mona....

Gebruik ook regelmatig Monotoetjes en nooit problemen mee gehad, wel zorgen dat gelijkmatig verspreid wordt.