1 Laatst bewerkt door EsterE (05-05-2012 22:09)

Onderwerp: Bakvorm 36cm en soort oven

Ik ben nog helemaal nieuw op t forum maar hoop dat jullie me kunnen helpen.
Voor een collega ga ik een bruidstaart maken. En stapeltaart van 3 lagen ( mijn eerste stapeltaart). De onderste laag wordt 36 cm. Met zo'n grote taart moet ik dan nog ergens rekening mee houden tijdens het bakken? En hoe lang moet ie bakken?
En welke oven kan ik het beste gebruiken? Ik heb en grote smeg oven die op hete lucht kan maar ook gewone oven.
Mijn vorige biscuits heb ik in de hete lucht oven gebakken maar die vond ik nog niet heel luchtig, ik gebruik funcakes biscuit. Er kwam ook een grote bol op die inzakte als ik hem op zn kop legde.

Heeft iemand nog tips voor het doorsnijden van de 36cm taart? Mijn taartzaag gaat er niet overheen en om er nu een te kopen van 25 euro gaat me ook wat ver...

Alvast bedankt voor jullie tips!

2

Re: Bakvorm 36cm en soort oven

Bij een 36 cm zou ik een heating core gebruiken.
Die bol ontstaat door de temperatuur. Laat de temperatuur per 10 min oplopen. Begin bijv bij 140 graden.

Ik zou al een taart eerder bakken om te oefenen. Succes!

3

Re: Bakvorm 36cm en soort oven

Dankjewel voor je tips. Ik lees ook vanalles over en grote spijker of metalen BBQ pen misschien dat ik dat eerst ga proberen...
Nog tips over de stand van de oven? Hete lucht of gewone oven stand?
Ik ga deze week maar even proberen, vrijdag avond moet hij af zijn! Ben erg benieuwd hoe het gaat lukken, de strik voor de bovenkant staat te drogen en is erg goed gelukt tot nu toe al zeg ik het zelf ;-)

4 Laatst bewerkt door EsterE (06-05-2012 21:38)

Re: Bakvorm 36cm en soort oven

.