1

Onderwerp: steviger maken van marsepein

Wij zijn liefhebbers van marsepein op de taartjes en cupcakes en ik zou graag b.v. een 3d figuurtjes erop willen maken.
Maar marsepein is zacht en een strik die ik pas maakte hing helemaal slap de volgende dag.
Weet iemand hoe ik dat wat steviger kan maken.

Groetjes Joan.

2

Re: steviger maken van marsepein

Evt. wat tylose erdoor, maar dan wordt het nog niet hard.
Marsepein hard niet uit, zoals fondant doet.
Wil je geboetseerde dingen of strikken maken dan moet je ze gewoon ruim voor die tijd maken en dan zullen ze niet meer inzakken maar nog wel zacht blijven.
Dus ga gerust een week voor die tijd bezig met mooie dingen maken dan komt het helemaal goed.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: steviger maken van marsepein

Misschien marsepein mengen met fondant zodat je toch iets stevigers krijgt?
Ik weet niet echt of het kan hoor, ik denk even hardop mee.

Groetjes Knollie

Uit je dak met GEBAK!!!!

4

Re: steviger maken van marsepein

Gewoon uit laten drogen aan de lucht, wordt t wat harder van

5

Re: steviger maken van marsepein

Als ik wat wil boetseren dan doe ik er tylose doorheen 4gr op 250gr marsepein en als je het een paar dagen vantevoren maakt vind ik het prima drogen.

Succes!

Zo leuk deze nieuwe hobby!