1

Onderwerp: Schuim voor christoffel

Wie kan mij een goed recept geven voor de schuimlagen in een christoffeltaart. Ik heb in het verleden 6 eieren met 600 gram suiker gebruikt. Ik heb die ongeveer 3 uur laten drogen bij 120 graden op de hetelucht stand. Toch bleef de bodem te zacht. Ik heb het idee dat dit door de hoeveelheid suiker icm eieren kwam.

Wie helpt me aan het juiste recept en de juiste baktemperatuur?

Limburgs bakken, Thais koken en Bourgondisch genieten: dat is pas over grenzen heen kijken... ;)

2

Re: Schuim voor christoffel

Hier staat een recept voor een schuimtaart, misschien heb je hier wat aan?

http://rudolphsbakery.24kitchen.nl/rece … erin-taart

Gr.
Sandra

Re: Schuim voor christoffel

Hallo

Voor christoffelschuim  heb je pati wit nodig dat is een eiwit op melk basis.

http://csm.uniprobakery.com/documents/a … l?lang=nnl

Dit kan je misschien bij een banketbakker krijgen.

De verhouding is 220 gr patiwit en 800 water dit een dag laten weken en dit 1 op 1 gebruiken met vers eiwit.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: Schuim voor christoffel

Ik lees ook mee, Pati wit??? Weer wat geleerd.

Jozien had al een recept staat
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=9427

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

5

Re: Schuim voor christoffel

Hé bedankt!
Ik ga eens wat proberen, Pati wit... Alleen verkrijgbaar per 5 kg...
Dat wordt bakken!  :lol:

Ga eerst eens aan de slag met het schuim van Jozien, kijken of dat wel gaat lukken. Het zou te gek voor woorden zijn als ik dit niet voor elkaar ga krijgen...
Jammer dat ik veel moet werken de komende weken, maar ik hou jullie op de hoogte.

Limburgs bakken, Thais koken en Bourgondisch genieten: dat is pas over grenzen heen kijken... ;)

6

Re: Schuim voor christoffel

MamaSan schreef:

Hier staat een recept voor een schuimtaart, misschien heb je hier wat aan?

http://rudolphsbakery.24kitchen.nl/rece … erin-taart

Gr.
Sandra

Rudolf... Die man die me aan het bakken heeft gekregen...  :Y

Limburgs bakken, Thais koken en Bourgondisch genieten: dat is pas over grenzen heen kijken... ;)