1

Onderwerp: Patiddes

Ik heb voor het weekend een bestelling van een 30 cm taart
deze moet gevuld worden met witte choclademousse of bavarois
van witte chocolade.
Nu heb ik van funcakes mix voor bavarois, kan ik hier witte chocolade van patidess mee mengen.
Hoeveel heb ik ongeveer nodig?

Re: Patiddes

Met mix voor bavarois krijg je nooit geen mousse.....
Wel witte chocolade bavarois, gewoon af en toe proeven!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

Re: Patiddes

Het mag mousse of bavarois worden.

4

Re: Patiddes

Je kunt de witte choco patidess gebruiken in combi met de bavaroise mix.

Let wel op dat de witte choco patidess heel hard is. Zelf schep ik een beetje in een magnetron schaaltje en dan op de allerlaagste stand 10 sec. en dan steeds even roeren tot het zacht is.

Ik doe de patidess gelijk door het bavaroise mengsel, omdat je de bavaroise door de slagroom moet scheppen. Anders krijg je de smaakstof nooit meer goed door de slagroom.

~ Never waste a good crisis... ~

5

Re: Patiddes

ik zou de makkelijke chocolademousse maken. die bij de recepten staat met marshmallows. en dan met witte chocola natuurlijk. vind ik echt heel lekker, en makkelijk!

Re: Patiddes

Ingrediënten:
•150 gram witte marshmallows (mini's of klein geknipt)
•50 gram zachte boter
•250 gram chocolade (puur, melk of combinatie) klein gemaakt
•60 ml heet water (gekookt)
•250 ml slagroom (dubbele room, maar gewone kan ook)
•1 tl vanille essence

dat is dan met marsmellows?
dit recept bedoelde je toch chantal?

7

Re: Patiddes

ik zou het recept voor ganache nemen en dan witte chocolade gebruiken. Als die afgekoeld is even opkloppen en als vulling in de taart  :P