1

Onderwerp: snufje zout

Goede avond,
Ik lees in recepten over een snufje zout,misschien domme vraag,maar hoeveel is dat ongeveer?
een halve afgestreken theelepel?

Re: snufje zout

Ik zou zeggen, een beetje zou wat je tussen duim en wijsvinger kunt vastpakken...

3

Re: snufje zout

een snufje is bij mij veel minder dan een halve afgestreken theelepel, echt gewoon wat tussen duim en wijsvinger of even met de zoutstrooier kappen

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

4

Re: snufje zout

Voor gistdeeg kun je de volgende basisregel aanhouden:
Voor zoet deeg, max. 1,5% zout. Voor hartig deeg mag het gerust meer zijn. (bijvoorbeeld voor 250 gr bloem en 100 cc melk met 45 gr boter, gebruik ik een halve afgestreken theelepel).
Gebruik van zout is essentieel om het rijsproces goed te laten verlopen. Gistdeeg zonder zout rijst onregelmatig en de structuur van het deeg is ook onregelmatig. Verder zorgt zout ervoor dat je baksel niet zo snel verouderd: het wordt niet zo snel droog.
Pas wel op dat zout niet direct in aanraking kom met de gist. Daarvoor kun je aan de buitenzijde van het meel (met het kuiltje) zout strooien. Zelf voeg ik het pas toe als ik het deeg begin te kneden.

Limburgs bakken, Thais koken en Bourgondisch genieten: dat is pas over grenzen heen kijken... ;)