1

Onderwerp: vraagje over het gebruik van de sugar gun

Ik vind dat mijn sugar gun heel zwaar knijpt en er komt bijna niets uit. Ik heb al vanalles geprobeerd, zoals flink goed doorkneden en even de fondant in de magnetron verwarmen, dus daar kan het niet aan liggen. Zou hij nu al stuk zijn of is er iets anders aan de hand?
Als ik zo'n 10 keer heb geknepen heb ik ongeveer een cm. Wie heeft de gouden tip?

groetjes Kim http://www.mijnalbum.nl/Album-VWDN4MEV
Begin elke dag met een stralende lach!

2

Re: vraagje over het gebruik van de sugar gun

Bij mij hielp het wel om te verwarmen, was het lang genoeg?
Als ik niet verwarm gaat het inderdaad ook zo stug, je blijft knijpen en je taart lijkt al groter en groter.......

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: vraagje over het gebruik van de sugar gun

soms knijp ik en komt er niks uit, dan duw ik op dat zwart knopje boven op het staafje, dus om de fondant meer aan te duwen, en blijf ik knijpen, en dan ineens schiet hij in gang...
ik heb het niet altijd, weet niet goed aan wat het ligt, volgens mij misschien dat er wat fondant bovenin vast zit waardoor het stropt?

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

4

Re: vraagje over het gebruik van de sugar gun

Lindy Smtih had voor mij de gouden tip, lees maar op haar website.
Beetje water door het fondant heen kneden tot het net sticky wordt, het werkt als een trein!

5

Re: vraagje over het gebruik van de sugar gun

goed doorkneden is de boodschap volgens mij. En geduld natuurlijk ;)