Onderwerp: Cupcakes ... ik doe iets fout
Vandaag choco-chili cupcakes gemaakt. Alleen er zijn een aantal dingen die ik denk ik verkeerd doe, en ik hoop dat de experts mij wat pointers kunnen geven
- de cupcakes storten in. De eerste batch maakte ik met oplopende overtemp, en doen stortte ze al tijdens het bakken in, de tweede batch gelijk op 180 graden. Ze stortte dan wel niet in, maar er zit lucht onder de top en zodra je de cupcake vastpakt, breekt ie.
- de top was wat chewy ... gummig (als je begrijpt ik wat ik bedoel). Is dat normaal of moet ik iets anders doen
- de caisses dropen van het vet
Dit was het recept:
- 200 gr pure chocola (ik had 60% cacao/chocola)
- 90 gr boter
- 225 gr suiker
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 eieren, gescheiden, het eiwit stijfgeklopt als laatste door het beslag gevouwen
- 2 eetlepels bloem (ik heb patentbloem gebruikt)
Ik heb ze 30 minuten gebakken.
en zo zagen ze eruit (ze waren trouwen 2/3 gevuld misschien wel iets meer):
I'm not insane, I'm mentally hilarious