1

Onderwerp: icing bewaren

Ik hoop dat ik het hier goed neer zet. Ik heb dus een vraagje, ik heb op 11 januari icing gemaakt voor koekjes. Ik heb de icing wat ik over had in bakjes gestopt die goed luchtafsluitend zijn (het heeft een naam, maar kan er even niet op komen). Kan ik het over twee weken nog gebruiken? Of moet ik het nu maar gewoon weggooien. Ik gebruik icing het meest voor koekjes, vlinders spuiten (nog niet succesvol gelukt hihi:D)en als decoratie hier en daar op cupcakes. Ik heb de icing bewaart op een droge plek BUITEN de koelkast. Kan iemand hier antwoord op geven?
groeten,

sher

2

Re: icing bewaren

Ja dat kan. Ik proef altijd wel even van te voren of het nog goed is.

groetjes Kim http://www.mijnalbum.nl/Album-VWDN4MEV
Begin elke dag met een stralende lach!

3

Re: icing bewaren

11 januari en nu nog na 2 weken, dus dat is 5 weken? Vind het zelf wel lang hoor, en dan ook nog buiten de koelkast. Ik geloof dat ik het niet zou doen, vind 2 weken het maximum voor klaargemaakte icing (maar ik las pas hier nog dat er iemand het wel 6 weken of langer bewaarde en gebruikte of verder aanlengde, dus de meningen zullen erover verschillen... :) )

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: icing bewaren

Ik vind 2 weken ook wel het maximum hoor.

Mijn taartjes zijn ook te zien op: http://mamasas.mijnalbums.nl/

5

Re: icing bewaren

icing is lang houdbaar en je ruikt wel als het slecht is
maar meer dan 2 weken?

ik maak de restjes altijd op aan suikerfiguurtjes
eenmaal gedroogd zijn die heeeeeel lang houdbaar

cateren is ook gebakjes maken :)

6 Laatst bewerkt door Sher (01-02-2008 23:29)

Re: icing bewaren

Hmmm, met andere woorden. Ik kan het dus beter weggooien? Of anders ruiken of het niet vreemd ruikt?

7

Re: icing bewaren

Ik zou het wegooien, vind het na 2 weken wel genoeg. Ook al zeggen een hoop mensen dat het een maand houdbaar is.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com