1

Onderwerp: swiss meringue creme -20 cm ?

alweer iemand die iets wil weten
het zal vast al een keer gevraagd zijn ,maar helaas ben ik niet zo handig op de computer en bij de zoekfunctie kan ik helaas niet vinden wat ik wil weten

ik ga binnenkort 2 (tiener)meiden een beetje helpen met hun 1e taart versieren.

weet iemand misschien hoeveel swiss meringue creme ik aan moet maken om een taartje van 20 cm te vullen( 1 laagje creme) en afsmeren
ik maak altijd de verhouding 1-2-2

ik dacht zelf aan 200 eiwit 400 suiker en 400 boter
red ik het hiermee of moet het meer zijn

alvast bedankt voor jullie reacties

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

2

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

Ik heb geen idee. Zal je wel ff melden dat je id verkeerde rubriek staat. Dan verplaatsen je vraag zodat je meer antwoord kan krijgen.

3

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

Move to ~> Bakken en vullen

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

sorry
ik dacht dat ik op de goede plek stond
sorry

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

Hoi spidygirl,

Volgens mij heb je met 200-400-400 meer dan genoeg, ik denk dat je het met 125-250-250 ook nog met gemak zou redden.

Ik heb laatst een stapeltaart 25-20-15 cm allemaal afgesmeerd met 125-250-250 en daar had ik nog mbc van over waar ik makkelijk nog een laag mee had kunnen vullen (maar ik heb er toch maar broodjes mee besmeerd ;) )

Succes!

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

6

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

Kaasvrouwtje schreef:

Hoi spidygirl,

Volgens mij heb je met 200-400-400 meer dan genoeg, ik denk dat je het met 125-250-250 ook nog met gemak zou redden.

Ik heb laatst een stapeltaart 25-20-15 cm allemaal afgesmeerd met 125-250-250 en daar had ik nog mbc van over waar ik makkelijk nog een laag mee had kunnen vullen (maar ik heb er toch maar broodjes mee besmeerd ;) )

Succes!

goedenmorgen

super bedankt voor je antwoord!
gaan we daar mee aan het werk!
gr.claudia

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

7

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

spidygirl schreef:
Kaasvrouwtje schreef:

Hoi spidygirl,

Volgens mij heb je met 200-400-400 meer dan genoeg, ik denk dat je het met 125-250-250 ook nog met gemak zou redden.

Ik heb laatst een stapeltaart 25-20-15 cm allemaal afgesmeerd met 125-250-250 en daar had ik nog mbc van over waar ik makkelijk nog een laag mee had kunnen vullen (maar ik heb er toch maar broodjes mee besmeerd ;) )

Succes!

goedenmorgen

super bedankt voor je antwoord!
gaan we daar mee aan het werk!
gr.claudia

dus als ik het goed lees zou ik hiermee 2 a 3 taartjes van 20 cm kunnen afsmeren en 1 laagje vullen?

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

Ik heb het niet precies meer in mijn hoofd zitten (exact hoeveel ik over had), maar ik heb hiermee idd 3 taarten afgesmeerd (25-20-15) en ik had nog mbc over (iig genoeg voor 1 laag vulling), dus als je 'op safe' wil dan zou ik zeggen dat je er zeker 2 van 20 mee moet kunnen afsmeren met ik denk ook wel allebei 1 laagje vulling.

Ik weet niet of je M of L eieren gebruikt, maar ik zou gewoon 3 L eieren gebruiken en daarvan het eiwit wegen, aan de hand daarvan je suiker en boter bepalen.

(als je wil kun je dan je eigelen ook nog gebruiken om zelf banketbakkersroom te maken, heb je meteen nog een laag vulling ;))

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

9

Re: swiss meringue creme -20 cm ?

Kaasvrouwtje schreef:

Ik heb het niet precies meer in mijn hoofd zitten (exact hoeveel ik over had), maar ik heb hiermee idd 3 taarten afgesmeerd (25-20-15) en ik had nog mbc over (iig genoeg voor 1 laag vulling), dus als je 'op safe' wil dan zou ik zeggen dat je er zeker 2 van 20 mee moet kunnen afsmeren met ik denk ook wel allebei 1 laagje vulling.

Ik weet niet of je M of L eieren gebruikt, maar ik zou gewoon 3 L eieren gebruiken en daarvan het eiwit wegen, aan de hand daarvan je suiker en boter bepalen.

(als je wil kun je dan je eigelen ook nog gebruiken om zelf banketbakkersroom te maken, heb je meteen nog een laag vulling ;))

bedankt!  als ik cupcakes maak weet ik precies wat ik verbruik , maar met taart heb ik het nooit opgeschreven , dus had echt geen idee !
nu gaat het vast en zeker goedkomen   en zal het meteen gaan opschrijven
groeten en een fijne dag!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie