1

Onderwerp: koksmuts? help!

heb een opdract voor een kok een kosmuts was de vraag,...hoe of iemand weet een how to ervan?

2

Re: koksmuts? help!

gewoon een ronde kapsel bakken (hoog)
1 van 15 als basis
1 van 20 ong. als de bolle pouf.
allebei vullen.
die van 20 beetje rond snijden zoals de colette taart. google maar eens
en dan fondant er in plooien over draperen etc.
en de andere gewoon bekleden en dan stapelen en afwerken enz.

3

Re: koksmuts? help!

Of zoiets? Stond al een keer eerder op dit forum,lang geleden :) http://www.mijnalbum.nl/Foto-FTASTNKA.jpg

4

Re: koksmuts? help!

thanks! wat een gave taart btw! ik bedoel ect zon koksmust zoals je als topper op de taart heb
maar moet een kleintje zijn kan ik dan een 20 cm bakken en een boltaartje blanda schaal 20 cm? en kan ik me marsepein ook goed plooien of is fondant beter geschikt daarvoor?

5

Re: koksmuts? help!

ik zou voor mooie witte fondant kiezen.
en ben je een beetje goed in snijden? in een bol want met 1 20 cm blanda wordt het niet mooi, dan moet je 2 doen en die als een bal tegen elkaar doen en dan op een 15 cm normaal kapsel zetten.

6

Re: koksmuts? help!

meid bedankt voor je tips nog! heb ze meegenomen in me hoofd bij het maken ervan

heb 2 biscuits van 20cm gebruikt en de bovenste gesneden en bewerkt en viola.....hopelijk snappen ze het dat het een koksmuts is hahaha

http://www.freebits.nl/images/621foto_34__tn.jpg

7

Re: koksmuts? help!

ik vind hem leuk geworden hoor.
graag gedaan.
de volgende keer zou ik de onderste taart een 15cm doen(mits je zo'n vorm hebt natuurlijk) dat geeft een échter resultaat.
ze zullen er vast blij mee zijn!

8

Re: koksmuts? help!

dat klopt maar had die maat niet haha maar idd dan loopt het beter in elkaar over