1 Laatst bewerkt door Katja1604 (11-04-2012 14:09)

Onderwerp: SPOED eiwit te luchtig, wat doe ik verkeerd?

Hallo!

Ik ben voor de traktatie van mijn zoontje eiwitschuimpjes aan het bakken.
Ik heb dit al vaker gedaan, ging altijd goed, maar nu is het te luchtig geworden.
Ik kan niet echt mooie toeven ervan spuiten, wat heb ik verkeerd gedaan?
Moet ik langer/ minder hard mixen?
En welke spuitmond kan ik het beste gebruiken?
Ik heb de 1M en 2D allebei hier liggen.

Alvast bedankt voor de hulp!  :thumb:

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

Re: SPOED eiwit te luchtig, wat doe ik verkeerd?

Kloppen de verhoudingen tussen je eiwitten en andere ingrediënten wel? Het lijkt er op of er te weinig suiker in zit. Ik weeg eiwitten ook altijd, omdat het gewicht per ei best veel kan schelen. Daarna reken ik de hoeveelheid suiker uit.
Wat ook nog zou kunnen: toegevoegde kleurstof kan je mengsel 'dunner' maken. Blauw is bij mij bijvoorbeeld berucht. :/

Ik gebruik zelf spuitmond 1M, maar dat is omdat ik die heb liggen en 2D niet. Op m'n taartenblog zijn de oranje cupcakes gespoten met 1M.

Twee keer knippen, nog te kort.

Re: SPOED eiwit te luchtig, wat doe ik verkeerd?

Nabrander ;) : het kan ook nog aan je eiwitten zelf liggen. Hoe verser je ei(wit) hoe beter het stijf klopt. Ik haal ze zelf altijd bij de boer. Die zijn zo vers dat je ze voor 'gewone' consumptie nog een week moet laten staan. Maar ja, niet iedereen heeft die luxe natuurlijk

Twee keer knippen, nog te kort.

4

Re: SPOED eiwit te luchtig, wat doe ik verkeerd?

Ik denk dat ik idd te weinig suiker heb gebruikt, thanks!
Ga het nu nog een keer proberen, deze keer met eiwitpoeder.

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja