Onderwerp: custard-slagroom vulling
Nodig:
30 gr. custardpoeder (dr. Oetker)
½ ltr. melk
35 gr. suiker
200 ml slagroom
zakje klopvast
Roer de suiker door de custard.
Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.
Verwarm de resterende melk.
Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk.
Breng het geheel al roerende aan de kook.
Laat het ca. 4 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Schenk de custard in een schaal en dek het af met plasticfolie (tegen de velvorming)
Laat de custard in de koelkast helemaal afkoelen (nachtje of zo)
Zorg dat de slagroom goed koud is.
Klop de slagroom met het zakje klopvast stijf.
Roer de curstard en de slagroom door elkaar.
Je hebt nu een heerlijke romige vulling, die goed combineert met een licht zure vulling zoals bijvoorbeeld lemoncurd.