1

Onderwerp: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Hoi Meiden!

Ik ben op zoek naar een recept voor een soort fruitslofje. Bij de bakkers en in de winkels zie je ze vaak, een soort koek met een laagje erin (het is geen echt spijs volgens mij) en dan een soort gele room pudding erop, en dan wat aardbeien of ander fruit en soms nog een gelei laagje over het fruit.

Ik ben dus op zoek naar een recept om dit te maken. Ik kom er maar niet achter hoe je de koek met dat spijsachtig laagje kan maken.

Ben bijna jarig, en het lijkt me leuk om zoiets een keertje te maken!

Wie heeft er tips?

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

voor het deeg

360 gr boter
240 gr basterd suiker
100 gr eieren

600 gr patent bloem.

Voor de frangipane

50 gr bloem
150 gr amandel poeder
150 gr poeder suiker
50 gr ei

boter glad zalvig roeren niet luchtig.
amandel poeder, poeder suiker en ei mengen en dit door de zalvige boter roeren.


Let op dit zijn basis recepten hoeveelheden aanpassen aan je vorm.

Als je zondigt zondig dan lekker

3 Laatst bewerkt door Annette52 (11-03-2012 11:56)

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Ik zie dat je het recept al hebt.
Succes!

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

4

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Nog sneller is om kant en klaar bladerdeeg te gebruiken.
Je neemt een ontdooit plakje, steekt er een rondje uit, over een bakblik leggen (deze ligt op de kop, beboterd en daar je deeg over) beetje bevochtigen en suiker erover strooien, bakken en afgekoeld vullen. Wil je het niet zacht laten worden door de vulling dan even de binnenkant met gesmolten chocola bestrijken en af laten koelen.

Succes en alvast gefeliciteerd.

Christine.

5

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

fruitslof is niet met bladerdeeg... das een schelp.

6

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Bedankt voor de reacties  :D!

Het recept ga ik opslaan en zeker proberen!

Met bladerdeeg zou misschien ook kunnen, bedankt voor de tip... maar ik zocht juist het recept met deeg ;)

Groetjes José

7

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

hier kan ik je mee helpen, ik doe een opleiding tot banketbakker

200 gram bloem
140 gram margarine of boter
75 gram basterdsuiker
75 gram fijne kristalsuiker
4 gram bakpoeder
15 gram ei
5 gram citroenrasp
2 gram zout

200 gram spijs
100 gram gele room (40 gram gele room en 100 gram water ongeveer)

vetstof + suikers + citroenrasp + zout mengen
erna het ei toevoegen.
bloem en bakpoeder door elkaar mengen en toevoegen aan de rest en doorzetten tot er een deeg ontstaat (machine met deeghaak)
koelen

spijs met een vlinder of handmixer loskloppen en steeds kleine beetjes gele room toevoegen en goed mengen.

deeg uitroller op ongeveer 7/8 mm en uitsteken met een ring bijvoorbeeld de ring van een springvorm waar je een strook bakpapier in doet. de roomspijs in een runne laag inspuiten (1cm vrijlaten bij de rand)

afbakken op ca. 190-200 graden zo'n 15-20 minuutjes. ik houd het gewoon in de gaten tot het een mooie kleur heeft.

af laten koelen en vullen met creme suisse (half deel gele room half deel slagroom) vruchten opleggen en opspuiten met slagroom.

ik hoop je goed op weg geholpen te hebben.

8

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Anders mij wel, lekker recept bedankt! :Y  :thumb:

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

9

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

essusweets schreef:

200 gram spijs
100 gram gele room (40 gram gele room en 100 gram water ongeveer)

wat bedoel je hier met gele room?

groetjes, Vivian

10

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Instant poeder

11

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

VDL26 schreef:
essusweets schreef:

200 gram spijs
100 gram gele room (40 gram gele room en 100 gram water ongeveer)

wat bedoel je hier met gele room?

Sorry, room instant poeder inderdaad, funcakes verkoopt het in een 1kg zak. kun je erg lang mee!

12

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Sorry voor mijn late reactie, maar super bedankt voor het recept!
Ik had inmiddels een ander recept, maar dit recept ga ik bewaren voor de volgende keer!

Wat fijn op dit forum dat mensen zo meedenken en je op weg helpen  :thumb:  :D Thanks!

Groetjes Jo

13

Re: Op zoek naar een recept -> Fruitslof?

Bully schreef:

Sorry voor mijn late reactie, maar super bedankt voor het recept!
Ik had inmiddels een ander recept, maar dit recept ga ik bewaren voor de volgende keer!

Wat fijn op dit forum dat mensen zo meedenken en je op weg helpen  :thumb:  :D Thanks!

Groetjes Jo


graag gedaan!
het beste is natuurlijk om een sloffenvorm aan te schaffen hiervoor maar deze zijn volgens mij alleen verkrijgbaar bij groothandelsbedrijven voor de horeca en bakkerij.
je kunt ook kleine bakringen kopen en het deeg hiermee uitsteken en erin bakken, je kunt dan het deeg het beste op ca. 5mm uitrollen.