1 Laatst bewerkt door crazy4taart (10-03-2012 09:55)

Onderwerp: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

Wat is DE bodem voor deze carameltaart?
Lees verschillende bodems, maar wat is echt het lekkerst?
Met bloem?
Zelfrijzendbakmeel?
Of Appeltaartbodem?
(In een 26 cm ronde taartvorm)

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

Ik denk dat het heel persoonlijk is, net waar je van houdt, maar zelf vind ik hem het lekkerst met een appeltaartbodem  :P

Groetjes van Cora

3

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

Ik heb geen vergelijking want ik heb alleen nog maar de versie met zelfrijzendbakmeel gemaakt. Maar die vind ik erg lekker.

De appeltaartbodem lijkt me ook lekker. Heeft iemand ingrediënten en hoeveelheden voor me?
Ik maak ze overigens niet in een taartvorm maar in cupcake papiertjes.

~ Never waste a good crisis... ~

4

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

IK heb hem gemaakt met een zandkoekje onderin.... Iedereen vond het erg Twix...

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

5

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

Zandkoekdeeg of appeltaartbodum.

6

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

@Jultie,
deze appeltaart(bodem) is echt super lekker:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=584 … appeltaart

Liefs, Zanoni

7 Laatst bewerkt door Jultie (11-03-2012 19:22)

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

@ Zanoni: thanks! Gebruik je de hele deeghoeveelheid? Want dat lijkt me vrij veel? Of hoeveel cupcake modellen krijg je daaruit?

Dat is voor de volgende keer. Ik heb net weer de "standaard" bodem gemaakt. Voor het eerst in een vierkante springvorm. De caramel staat nu af te koelen in de koelkast. Straks nog even de witte chocola smelten... mmmmmm  :P  :P

~ Never waste a good crisis... ~

8

Re: bodem millionaire's shortbread/caramelshortbread, miljoenenkoek

als ik het weer ga maken ga ik de bodem maken van verkruimelde bastognekoeken, beetje gesmolten roomboter erdoor en hier een bodem van maken. net als voor kwarktaart.