1

Onderwerp: [Hellup] Chocoladeschilderij 'vlekkerig' ?

Hoi allemaal,

Ik heb laatst een chocoladeschilderijtje gemaakt (staat onder klein & fijn, Don Quijote) en dat ging allemaal heel erg goed  :Y , maar nu naar een paar dagen begint, vooral de witte chocolade, 'vlekkerig te worden, er zitten geen bultjes ofzo op (wat natuulijk lucht zou kunnen betekenen), maar echt kleine ronde vlekjes (alsof ik m besprenkeld heb met water ofzo)

Heeft iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen en of ik er iets aan kan doen?

Kan iemand me misschien ook vertellen of de chocolade nog wel goed is dan? anders kan ik m misschien beter overnieuw maken...

Hellup!

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

2

Re: [Hellup] Chocoladeschilderij 'vlekkerig' ?

de chocolade kun je nog goed eten hoor

chocolade is erg gevoelig voor temperatuur en waarschijnlijk heb je t te warm gemaakt of in de koelkast gelegd?
de verwerkingstemperatuur van chocolade is rond 30 gr celcius en er is ook nog verschil in temperatuur tussen melk wit of puur
google er maar eens op voor wat info

ik taart, jij taart, wij zijn taarten