1

Onderwerp: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Hallo allemaal,

Ten eerste raak ik zo gefrustreerd dat mijn biscuit niet zo hoog wordt als die van jullie.....(hoe doen jullie dat toch?)

Ten tweede, waarom is de biscuit droog? Ik gebruik het recept wat hier op de site staat die de meeste wel gebruiken.

Wie heeft er tips and tricks? Of een andere recept voor een succesvol biscuit die hoog wordt en luchtig:-)

Bedankt,

Salma.

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Hoi,

Er is nog een topic hier over, kijk hier even aub:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=185290

3

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

titelfix.........alleen help is niet zo handig  ;)

4

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Hier op de site staan 2 recepten......... als je aangeeft welke ingrediënten, welke vorm, welke hoeveelheden, dan kunnen de andere forumleden je wellicht gerichter advies geven.

5

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

haha thnx karin.

6

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Bak je in oplopende temperaturen?
Welk recept gebruik je?
Op welke temperatuur staat je oven? Type oven? Wat is je baktijd? Mix je handmatig of in een staande mixer? Zijn de ingrediënten allemaal op dezelfde temperatuur?
En hoe hoog wil je dat je biscuit wordt?

Er zijn heel veel stapjes waarin het mis kan gaan.
Een goeie tip voor als je nog niet zo lang bezig bent, is om een goeie mix te kopen. Die zijn heel lekker en geven quasi altijd het gewenste resultaat.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

7

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Marie-Popo schreef:

Bak je in oplopende temperaturen?
Welk recept gebruik je?
Op welke temperatuur staat je oven? Type oven? Wat is je baktijd? Mix je handmatig of in een staande mixer? Zijn de ingrediënten allemaal op dezelfde temperatuur?
En hoe hoog wil je dat je biscuit wordt?

Er zijn heel veel stapjes waarin het mis kan gaan.
Een goeie tip voor als je nog niet zo lang bezig bent, is om een goeie mix te kopen. Die zijn heel lekker en geven quasi altijd het gewenste resultaat.

hihihi, jij had meer tijd om alle vragen te stellen  ;) maar het zijn wel de vragen waardoor er hopelijk een antwoord/oplossing komt  :thumb:

8

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Karin09 schreef:
Marie-Popo schreef:

Bak je in oplopende temperaturen?
Welk recept gebruik je?
Op welke temperatuur staat je oven? Type oven? Wat is je baktijd? Mix je handmatig of in een staande mixer? Zijn de ingrediënten allemaal op dezelfde temperatuur?
En hoe hoog wil je dat je biscuit wordt?

Er zijn heel veel stapjes waarin het mis kan gaan.
Een goeie tip voor als je nog niet zo lang bezig bent, is om een goeie mix te kopen. Die zijn heel lekker en geven quasi altijd het gewenste resultaat.

hihihi, jij had meer tijd om alle vragen te stellen  ;) maar het zijn wel de vragen waardoor er hopelijk een antwoord/oplossing komt  :thumb:

Vertoon momenteel serieus werk-ontwijkend gedrag, da's alles ;)

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

9

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Marie-Popo schreef:
Karin09 schreef:
Marie-Popo schreef:

Bak je in oplopende temperaturen?
Welk recept gebruik je?
Op welke temperatuur staat je oven? Type oven? Wat is je baktijd? Mix je handmatig of in een staande mixer? Zijn de ingrediënten allemaal op dezelfde temperatuur?
En hoe hoog wil je dat je biscuit wordt?

Er zijn heel veel stapjes waarin het mis kan gaan.
Een goeie tip voor als je nog niet zo lang bezig bent, is om een goeie mix te kopen. Die zijn heel lekker en geven quasi altijd het gewenste resultaat.

hihihi, jij had meer tijd om alle vragen te stellen  ;) maar het zijn wel de vragen waardoor er hopelijk een antwoord/oplossing komt  :thumb:

Vertoon momenteel serieus werk-ontwijkend gedrag, da's alles ;)

Oeps.......hoop voor je dat jouw weekend toch ook over een uur of 2 begint?

10

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Karin09 schreef:
Marie-Popo schreef:
Karin09 schreef:

hihihi, jij had meer tijd om alle vragen te stellen  ;) maar het zijn wel de vragen waardoor er hopelijk een antwoord/oplossing komt  :thumb:

Vertoon momenteel serieus werk-ontwijkend gedrag, da's alles ;)

Oeps.......hoop voor je dat jouw weekend toch ook over een uur of 2 begint?

Als ik nu weer aan de slag ga, moet het nog wel lukken ;)
Au boulot dus, zoals we zeggen in Antwerpen  :D

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

11

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Marie-Popo schreef:

Bak je in oplopende temperaturen?
Welk recept gebruik je?
Op welke temperatuur staat je oven? Type oven? Wat is je baktijd? Mix je handmatig of in een staande mixer? Zijn de ingrediënten allemaal op dezelfde temperatuur?
En hoe hoog wil je dat je biscuit wordt?

Er zijn heel veel stapjes waarin het mis kan gaan.
Een goeie tip voor als je nog niet zo lang bezig bent, is om een goeie mix te kopen. Die zijn heel lekker en geven quasi altijd het gewenste resultaat.

Hoi,

Ik bakte mijn eerste taart in niet oplopende temperatuur die is perfect gelukt. Vervolgens de andere taarten in oplopende temp, totaal mislukkingen. Ik bak in een springvorm van 24 cm en gebruik hierbij het basis biscuit recept van deze site. temperatuur 180 graden 45 minuten, maar ik denk dat ik dan maar overga op 160 graden 35 minuten, las ik op een topic hier op de site.
Misschien is mijn oven te warm.
Ik zie op deze site hoge taarten van iedere formaat dus ga ik ervan uit dat die van mij ook zo hoog moeten worden. Ik mix met een handmixer, bak jij met mix of maak je eigen beslag? Ik weet het allemaal niet meer, maar ik vind het zo leuk om te doen......

12

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

ik had ook dat probleem totdat ik de mix hier van de webshop ging gebruiken en mezelf een standmixer kado gedaan heb. Sindsdien probleem opgelost.

13

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

Ik heb ooit een tip gelezen/gekregen als je u deeg langer mixt wordt deze luchtiger waar door deze normaal beter rijst.
ik doe bij mijn mixen altijd bruiswater in plaats van plat water, dan is het normaal ook luchter.

14

Re: help! Biscuit niet hoog en nogal droog?

ik snap eigenlijk ook niet dat er geen bakpoeder ingaat? Ik doe dit normaal altijd in mijn cakes maar apart dat dit dus niet in een biscuit gaat.