Onderwerp: (HELP) Koekjes behouden hun vorm niet.
Als ik koekjes bakken komen zo nooit mooi uit de oven.
Ik heb ze dan perfect uitgestoken maar ze lopen uit in de oven.
Hoe kan dit.Heb al verschillende recepten gebruikt.
Groetjes renee
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » (HELP) Koekjes behouden hun vorm niet.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Als ik koekjes bakken komen zo nooit mooi uit de oven.
Ik heb ze dan perfect uitgestoken maar ze lopen uit in de oven.
Hoe kan dit.Heb al verschillende recepten gebruikt.
Groetjes renee
1-je moet een simpel koekjes recept hebben (bloem, suiker, boter, zout en ei).
2-oven goede temperatuur
3- geen rijsmiddelen in bloem etc
4-deeg eerst als bal in folie pakken en deze minimaal een uur in de koelkast.
5-niet te lang in de oven. als je ze er uit haalt als ze goudbruin bij de randjes zijn dan worden ze knapperig als je ze laat afkoelen.
succes!
Bij bovenstaande tips sluit ik mij aan.
Ik gebruik meestal het recept van Peggy Porschen en die blijven bij mij altijd perfect in vorm.
ja hier ook geen problemen, misschien laat je het deeg toch weer te warm worden? Gewoon heel even doorkneden als het uit de koelkast komt, zodra het soepel wordt STOPPEN. Dan uitrollen en uitsteken. Niet teveel aan zitten, want door je warme handen wordt de boter weer zacht en het deeg dus ook. Misschien kan je de uitgestoken koekjes nog heel even in de koelkast of de vriezer doen voordat ze in de oven gaan? Bij mij is dat echt niet nodig, maar misschien lukt het dan wel goed?
Ik gebruikt peggyporschen en brosse koekjes recept uit de recepten in de banner.
Op zich moet het dan goed gaan.
Temperatuur is erg belangrijk.
De meeste koek wordt gebakken tussen 170 en 190 graden.
Als de koek zijn vorm niet behoudt heb je denk ik een verkeerd recept voor de koek die je wil bakken.
De bloem die ervoor gebruikt wordt is meestal zeeuwse bloem.
Hoe meer suiker erin een recept zit hoe platter de koek.
Een goed algemeen recept is
Harde wener
Dit is geschikt voor koek en om harde wener bakjes te maken.
300 gr basterd
600gr boter
50 gr ei
10 gr citroenrasp
10 gr zout
900 gr zeeuwse bloem
De basterd tot en met het zout mengen en dan de bloem er doorheen.
Bakken op 170 gr
Dikte van de koek 3 mm
Ik wil gewoon vormkoekjes maken.
Dus met van die uitstekers.
Hartjes , sterren enz.
Dan moet ik dus harde wener deeg maken?
Waar kan ik zeeuwse bloem kopen?
Iedere bakker of banketbakker heeft het.
het recept hier op het forum van Peggy porschen wordt het meest gebruikt. Het is gemakkelijk vind ik en behoudt mooi zijn vorm bij uitsteken. Wel dus altijd goed koelen het deeg. dat is het belangrijkste en de oven goed voorverwarmen! dat ze dus van koud ineens die "warmteschok" krijgen dan behouden ze hun vorm
ik heb die suikerkoekjes van het forum gebruikt
met gewoon patentbloem dat werkte goed geen last van uitlopen
inderdaad wel de koelkast zn werk laten doen
Of een recept met poedersuiker, dat vloeit minder dan basterdsuiker.
Ik gebruik altijd het recept van Peggy Porschen. Ik maak het deeg dan gewoon 's avonds, leg het een nachtje in de koelkast en dan is het de volgende dag prima te verwerken.
Ik leg de uitgestoken koekjes even een uurtje in de vriezer en rechtstreeks vanuit de vriezer de oven in........ bij mij lopen ze dan niet uit (heb de mix van funcakes)
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » (HELP) Koekjes behouden hun vorm niet.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.